#Spania – Ministrul Educației, Formării Profesionale și Sportului, Pilar Alegría, prezidează ședința de lucru cu reprezentanții comunităților autonome.

Ministrul Educației, Formării Profesionale și Sportului, Pilar Alegría, a prezidat o întâlnire de lucru cu reprezentanții comunităților autonome pentru a promova reglementarea utilizării dispozitivelor mobile în centrele de învățământ. O întâlnire care a dezbătut necesitatea de a oferi un răspuns comun unei preocupări sociale precum utilizarea acestor dispozitive în școli.

Întâlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă bună și a evidențiat preocuparea împărtășită de Minister și comunitățile autonome pe acest aspect. De altfel, ca urmare a reuniunii sectoriale din 13 decembrie, șapte teritorii (inclusiv Ceuta și Melilla) și-au implementat deja propriile reglementări în acest sens, în timp ce restul sunt în dezbatere cu consiliile școlare și comunitatea educațională. Alte patru aveau deja un fel de reglementare.

Alegría a explicat comunităților propunerea Ministerului și a subliniat importanța „de a face față acestei preocupări și preocupări sociale într-o manieră coordonată. Este vorba de a avea o poziție comună, de ascultare reciprocă, care să permită un consens de standarde minime, astfel încât comunitățile, în cadrul autonomiei lor, își pot face recomandări sau instrucțiuni pe o chestiune de mare importanță pentru societate.

Propunerea transmisă de Minister comunităților constă în utilizarea zero a telefoanelor mobile în preșcolar și primar, și în limitarea acesteia la activități pedagogice atunci când profesorul o consideră așa în gimnaziu, bacalaureat și formare profesională. În toate cazurile vor fi luate în considerare circumstanțe excepționale. În plus, există comunități care au propus ca în etapele de învățământ post-obligatoriu centrele să fie cele care să stabilească utilizarea.

Această întâlnire a servit la verificarea interesului comun al comunității educaționale de a oferi un răspuns la această îngrijorare. Mai mult, a arătat că răspunsurile la care se dau și la care se lucrează sunt foarte asemănătoare cu cele propuse de Consiliul Școlar și de Minister.

Etichete: Educaţie Sursa: Guvernul Spaniei – Ministerul și comunitățile autonome avansează în reglementarea utilizării dispozitivelor mobile în centrele de învățământ