Ministrul Științei și Inovării, Diana Morant, a subliniat că crearea acestor Premii se adaugă inițiativelor și publicului politici promovate de Ministerul său pentru a facilita, în special tinerilor, o carieră științifică dezirabilă și sigură.

Aceste premii se adresează persoanelor cu vârsta maximă de 40 ani, care dezvoltă un relevant și lucrări recunoscute la nivel internațional într-o instituție spaniolă la momentul prezentării cererilor lor. Limita de vârstă poate fi extinsă pentru a garanta egalitatea de șanse în cazurile specifice care vor fi incluse în diferitele apeluri.Premiile Naționale de Cercetare pentru Tineri urmăresc și promovarea vocațiilor științifice și recunoașterea contribuției femeilor în domeniul științei. Din acest motiv, cele zece categorii ale Premiilor sunt denumite după femei cercetătoare ilustre din Spania, remarcabile în fiecare dintre domeniile lor de cunoaștere respective.

Numele The cercetătorii, care au fost aleși în urma unui proces de consultare prealabilă cu organizațiile științifice, sunt următorii:

Premiul Național Margarita Salas, în zona de biologie.Premiul Național Matilde Ucelay, în zona de inginerie și arhitectură .Premiul Național María Moliner, în domeniul științelor umaniste.Premiul Național Gabriela Morreale, în domeniul medicinii și științelor sănătății.Ángeles Premiul Național Alvariño, în domeniul științelor și tehnologiilor resurselor naturale.Premiul Național Felisa Martín Bravo, în domeniul ​​științe fizice, ale materialelor și ale pământului.Premiul Național Maria Teresa T oral, în domeniul științei și tehnologiei chimice. Premiul Național Ángela Ruiz Robles, în zona transferului de tehnologie. Premiul Național María Andresa Casamayor, în domeniul matematicii și tehnologiilor informației și comunicațiilor.Premiul Național Clara Campoamor, în domeniul dreptului și științelor economice și sociale. Premii naționale de cercetare
Ordinul publicat stabilește, de asemenea, bazele pentru Premiile Naționale de Cercetare, care disting acei cercetători din Spania care desfășoară activități profesionale remarcabile de relevanță internațională în domeniile lor de cercetare și domeniile științifice respective.

Creat în , aceste Premii recunosc traiectorii de cercetare care contribuie în mod excepțional la progresul științei, la cele mai bune cunoștințe a ființei umane și a coexistenței acesteia, la transferul de tehnologie și la progresul umanității.

Premiile acoperă zece modalități și sunt denumite din zece oameni de știință remarcabili:

Premiul Național de Cercetare Santiago Ramón y Cajal, în domeniul biologiei. Premiul Național de Cercetare Ramón Mené ndez Pidal, în zona științelor umaniste.Premiul național Leonardo Torres Quevedo, în zona ingineriei și arhitecturii.Premiul Național de Cercetare Gregorio Marañón, în domeniul medicinii și științelor sănătății.Premiul Național de Cercetare Enrique Moles, în domeniul științei și tehnologiei chimice.Premiul Premiul Național de Cercetare Alejandro Malaspina, în domeniul științei și tehnologiei resurselor naturale.Julio Rey Pastor Național Premiul de cercetare, în domeniul matematicii și tehnologiilor informației și comunicațiilor.Premiul național de cercetare Juan de la Cierva, în domeniul ​​transfer de tehnologie.Premiul Național de Cercetare Blas Cabrera, în domeniul științelor fizice, materialelor și pământului.Premiul Naţional de Cercetare Pascual Madoz, în domeniul dreptului și științelor economice și sociale. Tineri cercetători într-un laborator

Mai multe informații CIN Comanda /00/ 2022, de la 13 din mai, care aprobă bazele de reglementare ale acordarea Premiilor Nationale de Cercetare si a Premiilor Nationale de Cercetare pentru Tineri (BOE //2022) Regii oferă Premiile Naționale de Cercetare 2021 în Barcelona (00//2022) // Sursa: Guvernul Spaniei – Ministerul Științei și Inovării creează Premiile Naționale de Cercetare pentru Tineri