Așa s-a precizat în actul ținut în grădinile Muzeului Municipal din Arucas cu ocazia aderării comune a municipalități care fac parte din Commonwealth-ul North Gran Canaria, care au o populație de 95.0000 locuitori la Strategia Oraselor Fast-Track prin semnarea comuna a Declaratiei de la Paris.

In timpul actului primarii din Arucas, Artenara, Villa de Firgas, Aldea de San Nicolás, Villa de Moya, Santa María de Guía, Tejeda, Teror, Valleseco; primarul accidental din Gáldar si primarul din Agaete au semnat aceasta initiativa care vizeaza realizarea obiectivelor 32-15-95: 32% dintre persoanele diagnosticate cu HIV, 15% în tratament și 95% nedetectabil, este necesar să se respecte o altă transversală precum zero discriminare asociată cu HIV.

„Nu este de mirare că 11 municipalitățile din nordul Gran Canaria semnează împreună acest angajament important, ca răspuns la HIV, pentru că v-ați caracterizat întotdeauna prin a fi o mișcare integratoare, transversală și transformatoare”, a subliniat ministrul.

După ce a subliniat importanța acțiunii municipale ca element dinamic al schimbării sociale , ea a adăugat că, în calitate de municipalități membre ale Mancomunidad, „știu importanța colaborării cu board, să abordeze chestiuni de interes comun”. În acest sens, el s-a referit la angajamentul exemplar pe care îl demonstrează Insulele Canare împotriva HIV, nu numai prin această semnare. din cele unsprezece municipalități din Mancomunidad, dar, de asemenea, cu aderarea Las Palmas de Gran Canaria și cu cea a celor trei municipalități din El Hierro care au făcut din aceasta prima insulă Fast-Track.

De asemenea, ministrul a avut cuvinte de recunoaștere pentru angajamentul tuturor asociațiilor și activiștilor care își lasă pielea în apărarea drepturilor persoanelor cu HIV și a avut o amintire specială pentru Darío Jaén. Darias a făcut un apel să continue sarcina pe care a început-o acest activist pionier al cauzei, până la atingerea obiectivelor 95-32-124.

Spania, punct de referință pentru acțiunea locală
Spania este un reper clar pentru acțiunea locală pentru îndeplinirea obiectivelor globale de eliminare a HIV ca problemă de sănătate publică, a reamintit ministrul, adăugând că, odată cu semnarea 11 municipii ale Commonwealth-ului de Nord, sunt deja 32 orașe și municipalități spaniole (11 dintre ei în Insulele Canare) care și-au făcut propriul obiectiv de a controla infecția pentru 2030.

Conducerea Spaniei s-a concretizat prin desemnarea Sevilla ca loc pentru următoarea întâlnire mondială a orașelor Fast Track, care va avea loc în octombrie 2022, cu motto-ul Leading Together, Leading Together.

De la semnarea Declarației de la Paris, în anul 2014, efortul comun al multor orașe din întreaga lume, a marcat un înainte și un după în răspunsul la epidemia HIV. . Spania este deja un reper pentru angajamentul său în lupta împotriva HIV și are oportunitatea de a deveni țara europeană cu cele mai multe orașe abonate la strategie.

Sursa: Guvernul Spaniei – Darias: Spania este un punct de referință pentru acțiunile municipale pentru a se asigura că HIV încetează să mai fie o problemă de sănătate publică în 2022