Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Cornel Feruță a avut marți, 7 iunie 2022, întrevederi în format videoconferință cu Thai Chun, ambasadorul agreat al Regatului Cambodgia, precum și cu Lkhagvasuren Sayanaa, ambasadorul agreat al Mongoliei. Ambii oficiali au reședința la Sofia și și-au prezentat, în fața secretarului de stat român, copiile scrisorilor de acreditare.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul agreat al Regatului Cambodgia, secretarul de stat Cornel Feruță a subliniat interesul României pentru dinamizarea agendei bilaterale și pentru relansarea contactelor politico-diplomatice, pe fondul celebrării, în 2023, a 60 de ani de relații diplomatice. A reiterat, totodată, oportunitatea diversificării și consolidării relației economice și comerciale bilaterale, precum și necesitatea unui dialog bilateral intensificat în domeniul consular.

Ambasadorul Thai Chun a menționat că principalele obiective ale mandatului său vizează amplificarea dialogului politic bilateral, explorarea oportunităților de extindere a cooperării economice, precum și dezvoltarea colaborării în toate domeniile, în special educației, științei și culturii.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul agreat al Mongoliei, au fost evaluate stadiul și perspectivele dialogului politic și ale cooperării dintre România și Mongolia. Secretarul de stat Cornel Feruță și ambasadorul Lkhagvasuren Sayanaa au convenit asupra necesității dinamizării și promovării în continuare a cooperării dintre cele două state, mai ales în domeniile economic, educației, agriculturii, energetic și transporturi.

Oficialul român a adresat felicitări ambilor ambasadori agreați, le-a urat succes și i-a asigurat de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe pentru îndeplinirea acțiunilor pe care și le-au propus, în vederea consolidării și dezvoltării relațiilor bilaterale politico-diplomatice, economice și sectoriale.

 

Sursa: Prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, prin videoconferință, de către ambasadorul agreat al Regatului Cambodgia, Thai Chun, precum și de către ambasadorul agreat al Mongoliei, doamna Lkhagvasuren Sayanaa