Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman va participa marți, 22 februarie 2022, la Bruxelles, la reuniunea miniștrilor și secretarilor de stat pentru afaceri europene ai statelor membre UE.

În cadrul reuniunii, demnitarii europeni vor avea un prim schimb de opinii pe marginea proiectului de agendă în perspectiva Consiliului European din 24-25 martie 2022, care cuprinde teme precum coordonarea europeană în context COVID-19, Busola Strategică, Semestrul European, evoluțiile din domeniul energiei și relațiile externe ale Uniunii.

Agenda reuniunii Consiliului Afaceri Generale mai include o dezbatere de orientare pe tema consolidării rezilienței Uniunii Europene în fața crizelor viitoare, statul de drept în Polonia în temeiul articolului 7(1) din Tratatul UE, precum și un schimb de vederi pe marginea Conferinței privind viitorul Europei, având în vedere finalizarea acesteia, prevăzută pentru data de 9 mai 2022.

Pe agenda de discuții figurează, totodată, o scurtă informare din partea vicepreședintelui Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, cu privire la ultimele evoluții ale dialogului dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit, precum și subiectul vizând protecția și siguranța jurnaliștilor în UE, în contextul mai larg al preocupărilor privind asigurarea libertății mass-media.

 

Sursa: Participarea secretarului de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman la reuniunea Consiliului Afaceri Generale