Guvernul regional al Comunităţii Madrid a hotărât să acorde mai multe facilităţi pentru transportul în comun în ceea ce-i priveşte pe tineri, pe cei care au dizabilităţi fizice şi pe membrii familiilor numeroase. Ministrul regional de Transporturi şi Infrastructură, José Ignacio Echeverría, a anunţat că vârsta maximă pentru beneficiarii abonamentului pentru tineri – Abono Joven –  se prelungeşte până la 22 de ani.

De asemenea, în cursul anului 2010, Consiliul Regional al Transporturilor de la Madrid a decis să îngheţe preţurile la abonamentele de transport şi la biletul simplu. Nu va creşte preţul nici la bonul de 10 călătorii combinate pentru Metro şi Metro Ligero şi nici bonul de 10 călătorii cu autobuzele urbane din muncipiile de la periferie. De asemenea, tramvaiul din Parla, localitate cu aproximativ 4500 de locuitori români, nu se va scumpi.

Îşi păstrează acelaşi preţ şi abonamentele regionale B2-B3, B3-C1 şi C1-C2 care le aduc celor 4.500 de abonaţi lunar economii de 40 – 50 % din valoarea călătoriilor. Singura scumpire se va produce la bonul de 10 călătorii pentru reţeaua de autobuze EMT, Metro şi Metro Ligero care va costa 9 euro.

„Criza economică a provocat o pierdere de 100 de milioane de călători pe an cu o reducere de 7 % în ceea ce priveşte vânzarea biletelor”, a precizat Echeverría. Persoanele cu dizabilităţi de până la 65% şi mai mult, precum şi familiile numeroase vor beneficia în acest an de o reducere a preţului la abonament între 20 şi 50 la sută.