În cadrul ședinței au fost analizate inițiativele atât ale Comisiei Europene, cât și ale organizațiilor internaționale de a menține securitatea alimentară într-un moment critic precum cel prezent, derivat din război în Ucraina.
„Lumea securității alimentare este o chestiune de cea mai mare preocupare pentru Spania”, a asigurat Planas în întâlnirea premergătoare participării ambilor la Conferința Națiunilor Unite asupra Oceanelor care se desfășoară în această săptămână la Lisabona și în care au abordat și problemele pescuitului, împărtășind ideea că noi trebuie să parieze pe pescuitul durabil, care păstrează resursele marine și este compatibil cu activitatea de pescuit și economică a comunităților de coastă.
El a adăugat că Guvernul sprijină toate inițiativele care sunt lansate de la nivel comunitar, precum lansarea platformei pentru a afla despre stocurile de cereale, sau culturile legioase, orezul și semințele la nivel comunitar, precum și acele inițiative care sunt propuse de organizații internaționale, precum FAO, pentru a garanta aprovizionarea cu alimente și securitatea alimentară la nivel global pentru a facilita accesul la hrană pentru populația celor mai vulnerabile. .
În plus, Planas ia oferit directorului general al FAO sprijinul Spaniei în ceea ce privește irigarea durabilă. Spania „are cunoștințe tehnice mari” în acest domeniu, potrivit lui Planas, care a evidențiat investițiile pe care Guvernul le va face în următorii ani, în cadrul Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență (PRTR) pentru a utiliza o utilizare mai eficientă. de apă și să încurajeze utilizarea apei regenerate pentru a reduce consumul de apă de suprafață și subterană.
. Ministrul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, Luis Planas , și directorul general al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), QU Dongyu.

Sursa: Guvernul Spaniei – Luis Planas discută cu directorul general al FAO inițiative internaționale de menținere a securității alimentare