Sub titlul “Cunoaşte comunitatea ta”, Centrul Hispano-Român din Corredor del Henares a organizat o prezentare istorică a regiunii. Cei care frecventează instituţia susţinută de Comunitatea Madridului au asistat la o conferinţă susţinută de istoricul Luis Regino Mateo del Peral. Cunoscut pentru activitatea de cercetare a sărbătorilor din Madrid, în special a celor legate de Crăciun şi tradiţia Regilor Magi, de Carnaval, Paşte şi Sfântul Isidro, Luis Regino a scris şi a susţinut numeroase prezentări în mai multe centre culturale din La Villa.

De această dată, publicul format din cetăţeni de diferite naţionalităţi, a descoperit aspecte interesante din istoria Comunităţii Madrid şi a oraşului Coslada.

Aceeaşi conferinţa a avut loc şi la Centrul Hispano Român din Alcala de Henares, unde istoricul spaniol a făcut referire la semnificaţia numelui Madrid, la evoluţia de-a lungul timpului a teritoriului pe care astăzi îl ocupă comunitatea, trecând în revistă momente importante ale istoriei Madridului, din timpuri îndepărtate până în prezent şi mai ales până s-a constituit ca şi comunitate autonomă. Istoricul a menţionat date anterioare esenţiale, decisive pentru definirea actualului profil al Comunităţii Madrid.

Persoanele care au participat la conferinţă au avut prilejul să pună întrebări la final şi s-a iniţiat un dialog foarte interesant în cadrul căruia cei prezenţi şi-au îmbogăţit cunoştinţele în legătură cu tema prezentată.