Cetăţenii care vor vota la scrutinul din 22 noiembrie doar pentru alegerea preşedintelui sau doar pentru referendum nu vor putea să revină la secţia de votare pentru a-şi exprima opţiunea, a stabilit Biroul Electoral Central (BEC). Alegătorilor care şi-au exprimat dreptul de vot, pentru ambele evenimente electorale sau pentru unul singur, li se aplică pe actul de identitate timbrul autocolant sau, după caz, ştampila cu menţiunea „VOTAT” şi data scrutinului, după care nu mai pot reveni în secţia de votare.

În cazul în care alegătorul optează pentru participarea la un singur eveniment electoral, el va semna în rubrica destinată semnăturii pentru exprimarea respectivului drept de vot, preşedintele urmând să bareze, în prezenţa alegătorului, rubrica rămasă neutilizată.

BEC a decis ca alegătorii care doresc să îşi exercite dreptul de vot la referendumul naţional să primească în mod obligatoriu două buletine de vot corespunzătoare ambelor întrebări de la referendum, neavând posibilitatea de a opta pentru una sau alta dintre întrebările: „Sunteţi de acord cu trecerea la Parlamentul unicameral?”, respectiv “Sunteţi de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300?”. Alegătorii pot să răspundă cu DA sau NU.
Buletinele de vot conţinând cele două probleme supuse referendumului în 22 noiembrie vor fi tipărite în culori diferite, buletinul de vot nr. 1 în culoarea negru, iar buletinul de vot nr. 2 în culoarea albastru.

Urnele care vor fi folosite pentru referendum vor fi inscripţionate cu menţiunea „referendum naţional, nr. întrebării, precum şi textul acesteia”. Biroul Electoral Central a decis că introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată nu atrage nulitatea acestuia.