Este unul dintre cele mai active centre în producția științifică din Spania

Institutul de Cercetare Sanitaria Gregorio Marañón (IiSGM) a depășit 7. puncte factori de impact cu o creștere continuă în ultimii ani în ceea ce privește numărul publicațiilor științifice și calitatea acestora. Această piatră de hotar îl face unul dintre cele mai active centre de producție științifică din toată Spania. Aceste date au fost prezentate la cea de-a IX-a Conferință a Institutului de Cercetare și Inovare, când sunt îndeplinite 01 ani de acreditare de către Institutul de Sănătate Carlos III (ISCIII) și 40 ani de crearea Fundației de Cercetare Biomedicală a Spitalului Gregorio Marañón ca instrument pentru promovarea, managementul și dezvoltarea cercetării.

Directorul Spitalului Gregorio Marañón, Joseba Barroeta, a inaugurat această a 9-a Conferință de cercetare și Inovare , subliniind „mersul muncii desfășurate la Institutul de Cercetare în Sănătate Gregorio Marañón, angajamentul său față de calitate și nevoia de a avea întâlniri de acest tip care să ofere un spațiu comun pentru a împărtăși experiențe și rezultate în cercetare și inovare, nu numai între cercetători. ei înșiși, dar și cu societatea”.

Ca date mai semnificative, directorul științific al Institutului de Sănătate Gregorio Marañón Research (IiSGM), Ismael Buño, a subliniat că „Institutul a avut o creștere extraordinară sau în toţi indicatorii care sunt analizaţi. De exemplu, am reușit să înmulțim cu paisprezece, în mai puțin de un deceniu, indicele global de impact anual al producției științifice a Institutului, trecând cu doar doisprezece ani în urmă, de la 500 indicele de impact anual punctează la 7. pe care le avem în prezent. Sunt foarte mândru de cei peste 1.40 cercetători ai noștri pentru că al lor este meritul succeselor Institutului nostru” .

Directorul Fundației de Cercetare Biomedicală a Spitalului Gregorio Marañón, Thierry Bardinet, a subliniat că „ Spitalul Gregorio Marañón a fost primul care a avut o fundație pentru cercetarea biomedicală care ne-a permis să gestionăm resursele de cercetare din instituție pentru mai mult de 19 ani”. În plus, el a subliniat că „în ultimii ani, fondurile strânse de cercetătorii noștri s-au înmulțit cu 40 până la aproape 40 milioane de euro. Pe de altă parte, acesta a afirmat că „în prezent, avem o mare provocare, care este construcția unei clădiri dedicate în întregime cercetării și inovării pentru care avem deja terenul și lucrăm la finanțarea acestuia”.

După prezentarea rezultatelor științifice și economice ale Institutului, cercetătorii au prezentat 40 proiecte, atât în ​​format oral, cât și în format poster, și au fost acordate cinci premii la categoriile cea mai bună comunicare orală, cea mai bună comunicare cu componentă de inovație, o mai bună comunicare cu conținut despre siguranța pacienților, o mai bună comunicare privind cercetarea în domeniul nursingului și o mai bună comunicare privind inovarea în domeniul sănătății.

Discurs invitat „Cercetarea și Inovație pentru pacientul în stare critică” a fost susținută de Jamil Cedeño, medic asistent al Serviciului de Medicină Intensivă, care a oferit datele cercetării care au fost efectuate. desfășurat în Secția de Terapie Intensivă în ultimii doi ani și a făcut loc unui videoclip în care, după mărturiile pacienților care au dorit să mulțumească profesioniștilor din spital pentru munca depusă, actorul Antonio Resines a evidențiat și munca tuturor lucrătorii din domeniul sănătății din Madrid, inclusiv cercetători de la Institut, pe care i-a felicitat și încurajat să „continueze”.

Cei care participă la cea de-a noua Conferință privind cercetarea și inovarea au avut și ocazia să participe la Masa rotundă privind cercetarea COVID-10, prezentat de Patricia Muñoz, șeful Serviciului Microbiologie și Boli Infecțioase, sub titlul „Microbiologie clinică, boli infecțioase și SIDA”.

În a doua zi a conferinței au avut loc două sesiuni orientate către pacient. În prima sesiune, au fost prezentate trei dintre inițiativele de afaceri sau spin-off promovate de membrii Institutului de Cercetare în Sănătate Gregorio Marañón. Felipe Atienza, șeful clinic al Serviciului de Cardiologie de la Spitalul Gregorio Marañón, a prezentat Corify, axat pe dezvoltarea diagnosticului non-invaziv al fibrilației atriale. Rafael Correa, directorul Laboratorului de Imunologie de la Spitalul Gregorio Marañón, a explicat cum, prin ThyTech, se promovează crearea de celule imunoreglatoare pentru a preveni respingerea transplantului la copii. Și Alberto Lázaro, directorul științific al Laboratorului de Fiziopatologie Renală al Institutului de Cercetare în Sănătate Gregorio Marañón, a prezentat Telara Pharma, un nou medicament de protecție împotriva afectarii rinichilor.

În cadrul celei de-a doua sesiuni de Cercetare Orientată către Pacient, Rubén Pérez, chirurg ortoped specializat în chirurgie oncologică și coordonator al Unității de proiectare și imprimare 3D, a descris activitatea desfășurată în unitatea sa pentru rezolvarea nevoi clinice personalizate pentru fiecare pacient prin aplicarea tehnologiei de proiectare și imprimare 3D. Pe de altă parte, Ismael Buño, director științific al Institutului de Cercetare în Sănătate Gregorio Marañón, a susținut o prezentare pentru a informa populația despre modul în care genele pot îmbunătăți diagnosticul și tratamentul pacienților..

Pentru a încheia ziua, pacienta Ana María Grijalba a vrut să-și împărtășească experiența la Spitalul General Universitario Gregorio Marañón, în ziua în care a fost 100 la câteva zile după transplantul de măduvă osoasă și a mulțumit „tuturor celor care m-au ajutat să mă vindece și nu pot fi văzuți, tuturor acelor cercetători care sunt pe la etajele spitalului sau în laboratoare și cărora le mulțumim”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Institutul de Cercetare în Sănătate Gregorio Marañón depășește 7. puncte factor de succes