Comunitatea Madrid a atras mai mult de 220 . persoane din Hispanidad 2022, a doua ediție a acestui spectacol dedicat culturii în limba spaniolă organizat de guvernul regional, care a avut loc între 4 și

. Octombrie. Cifrele arată că numărul de telespectatori comparativ cu anul trecut – când s-au întâlnit 100.000 participanți– a fost mai mult decât dublu.

Cu motto-ul Toate accentele se potrivesc în Madrid, citatul a oferit 130 activități de muzică, arte spectacolului, folclor, literatură și gastronomie, printre alte propuneri. În plus, s-a extins pe aproximativ 90 spații și a ajuns la 18 municipii din regiune – Algete, Brunete, Campo Real, Casarrubuelos, Chinchón, Ciempozuelos, Collado Villalba, Galapagar, Madrid, Meco, Morata de Tajuña, Navalcarnero, Parla, Pozuelo de Alarcón, San Martín de Valdeiglesias, Valdemoro, Villa del Prado și Villarejo de Salvanés– și de această dată și-a extins raza de acțiune până la Barcelona, ​​​​Ceuta și Melilla.

Ediția din acest an a reunit mai mult de 1.500 artiști din 16 țări (inclusiv Spania) și a avut prezența remarcabilă a Mexicului, în timp ce a încorporat Guineea Ecuatorială și Filipine pentru a integra întregul Comunitate vorbitoare de spaniolă, formată din peste 500 milioane de oameni din întreaga lume.

De asemenea, a deschis o fereastră dedicată artiștilor din alte părți ale Spaniei, care cu această ocazie A avut în rolurile principale Ceuta și Melilla, în timp ce ambele orașe autonome au găzduit spectacole incluse în programare. De asemenea, au fost construite poduri cu orașul Barcelona, ​​prin adăugarea miticului Teatro Apolo pe scene.

Inițiativa s-a extins în numărul de activități – majoritatea gratuite – , scenarii și, de asemenea, colaboratori, cu implicarea unor instituții culturale precum Ateneo de Madrid, Biblioteca Națională a Spaniei, Academia Regală Spaniolă, Muzeul Naval, Muzeul Cerralbo, Grădina Botanică Regală, Casa de America, Casa de Asia sau CaixaForum, la care trebuie să adăugăm galeriile de artă.

Executivul regional recunoaște și colaborarea specială a Casei Mexicului din Spania și a ambasadelor Mexic, Ecuador și Paraguay.

Evenimente masive

Cele mai populare evenimente au fost concertele cântărețului columbian Camillo, care a umplut zona Puerta de Alcalá pe 9 octombrie cu mai multe

. de spectatori și ieri 12 Octombrie, Banda mexicană El Recodo, care a pus capătul lui Hispanidad 2022 cu un spectacol în care a adunat .000 oameni în Plaza Mayor a capitalei.

Au participat și mii de oameni în prima paradă multiculturală organizată de guvernul regional, care a avut loc pe 8 octombrie prin strada Bravo Murillo, Cea Bermúdez și Glorieta de Bilbao.

La fel, capacitatea planificată în aproape toate activitatile planificate in spatii inchise. În ceea ce privește cele care au avut loc în aer liber, au existat scene de reținut, cu cele mai emblematice piețe din centrul Madridului plin de oameni (Callao, Primar sau Spania, printre altele).

Din toate aceste motive, Guvernul de la Madrid celebrează primirea extraordinară a publicului la activitățile programate pentru a comemora Sărbătoarea Națională a din octombrie, consolidând acest eveniment ca un reper pentru vizibilitatea culturilor hispanice din întreaga lume.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a atras 220. persoane în Hispanidad 220000, mai mult decat dublu fata de editia trecuta