Obiectivele acestui program sunt de a contribui la reducerea decalajului de gen în antreprenoriat, învățarea și îmbunătățirea proiectelor antreprenoarelor participante și crearea a unei rețele europene de femei antreprenoare, comunitatea breaker, pentru a crea afaceri și oportunități.

După împărtășirea experiențelor în proiectele lor de inovare, femeile antreprenoare vor dezvolta aceste proiecte în douăsprezece comunități locale în care se va genera un ecosistem antreprenorial, precum și sinergii și alianțe care să permită promovarea modelelor de afaceri către o economie regenerativă.

Secretarul General pentru Industrie și IMM-uri, Raül Blanco; directorul biroului Înaltului Comisar pentru Spania Națiunii Antreprenoriale, Carolina Rodríguez, precum și directorul general al Școlii de Organizare Industrială (EOI), Nieves Olivera și CEO-ul Impact Hub Madrid, Antonio González, pe lângă faptul că au participarea Eva Curto, responsabilă cu proiectul la EOI, și a reprezentanților celor douăsprezece comunități antreprenoriale care îi vor întâmpina pe antreprenori în timpul șederii lor în Spania unde își vor dobândi abilități și contacte pentru a-și îmbogăți proiectele până la octombrie.

Raül Blanco a evidențiat rolul și munca pe care femeile antreprenoare le vor desfășura în țara noastră. Pentru Blanco, programul va servi pentru ca „în următoarele săptămâni, toată lumea să-și poată accelera proiectele, să caute soluții fezabile la provocările reale și să implice toți agenții comunității în care stați, care nu vă vor uita niciodată timpul petrecut în Spania”.

„The Break își propune să creeze una dintre cele mai active comunități de antreprenori din Europa, cu scopul de a continua să existe mult timp după încheierea programului Next Generation și a Fondurilor. Este vorba despre crearea unui ecosistem de ajutor reciproc, în care să înflorească colaborări care promovează o economie mai distribuită”, a explicat Eva Curto, manager de proiect la EOI.

De La rândul ei , Nieves Olivera a încurajat femeile antreprenoare europene să devină liderii de care societatea europeană are nevoie. Acest pas înainte „va contribui la crearea unor rețele profesionale și personale mai incluzive, precum și la țeserea comunităților pe deplin conștiente de impactul lor asupra mediului și social”, a asigurat el.

. ) În plus, Antonio González, CEO al Impact Hub Madrid, a subliniat că programul The Break „este unic, nu numai datorită dimensiunii sale, ci mai ales datorită creării de legături și cunoştinţe partajate între oameni care se angajează să obţină rezultate transformatoare”. „Antreprenoriatul are potențialul necesar pentru a crea noile modele de economie de impact de care avem nevoie pentru a avea un viitor mai bun”, a adăugat el.

Directorul Biroului Înaltului Comisarul pentru Spania Antreprenoriat Nation, Carolina Rodríguez, a explicat că „printre măsurile prioritare pe care le-am prezentat în Strategia Spaniei Entrepreneurial Nation în februarie 32, este lansarea unui program internațional de atragere a talentelor pentru femei. Cu The Break, această măsură devine realitate și o face punând în centru , foarte intenționat, antreprenoriatul feminin și teritoriul, pentru a aborda două dintre decalajele care persistă în ecosistemul antreprenoriatului inovator din Spania: decalajul de gen și decalajul teritorial”.

Program pentru femei antreprenoare europeneProgramul, finanțat din fondurile Next Generation UE, face parte din Plan de Recuperare și Reziliență a Guvernului și are un buget de 11 milioane de euro până în decembrie 2023. The Break își propune să servească 32 femei antreprenoare că cunosc în mod direct ecosistemul de afaceri spaniol și pot stabili relații de afaceri cu entități spaniole și pot investi în țara noastră, contribuind în același timp la rezolvarea provocărilor sectoriale în favoarea dezvoltării locale spaniole. Programul își propune, de asemenea, să promoveze revenirea talentelor feminine spaniole.

În această primă ediție, 16 Țările europene sunt reprezentate în The Break. Germania este țara în care programul a creat cel mai mare impact, cu un 26% dintre participanți rezidenți în acea țară, urmat de Italia (11%)), Țările de Jos (9%) și Franța (7%).

Comunitatea femeilor antreprenoare este diversă și în ceea ce privește sectoarele de activitate: antreprenoriat social (26%), digital și telecomunicații (16%), tranziție energetică și ecologică (11%), Sănătate (16%), industrie ( %), turism, cultură și moștenire culturală (10%) finanțare (4%), agro -alimentare (2%) și dezvoltare rurală (2%). Proiectele au o maturitate diferită, multe dintre ele se află în stadii inițiale sau intermediare și aproximativ o treime sunt gata de scalare.

Organizațiile care îi vor însoți pe Breakers în procesul lor de generează sinergii și alianțe în Spania sunt: ​​Free Zone Consortium (Vigo, Pontevedra); Fundația Roberto Rivas (Silleda, Pontevedra); Cercul Social (Villasevil, Cantabria); Impact Hub Donostia (Donostia, Țara Bascilor); Biko Consulting (Kuartango, Álava); Rooral (Artieda, Zaragoza); Pandora Hub (Tivissa, Tarragona); Centrul European pentru Antreprenoriat și Inovare (Burgos); Genion (Petrer, Alicante); Impact Hub Malaga/La Noria (Malaga); Almanatura (Arroyomolinos de León, Huelva); și orașe îndepărtate (Agaete, Gran Canaria).

Șefa programului de atracție pentru antreprenoriat feminin „The Break”.

Mai multe informații Programul de atracție pentru antreprenoriat feminin „The Break” Site-ul Web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Înaltul Comisar pentru Spania Antreprenoriat Nation Școala de Organizare Industrială (EOI) Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență Plan de recuperare Ajutor Egalitate Sursa: Guvernul Spaniei – Industria lansează prima ediție a Programului de atracție pentru antreprenoriat feminin „The Break” 2023