Revenirea indemnizatiei pentru mame la valoarea de 85% din salariu s-ar putea aplica de la finele acestui an, in functie de calculele care vor fi elaborate de specialisti, a declarat marti ministrul Finantelor Publice, Florin Georgescu, dupa intalnirea cu membrii Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor.

„Indemnizatia pentru mame (majorarea acesteia – n.r.) este o optiune. Trebuie sa facem impreuna cu cei de la Ministerul Muncii, cu colegii nostri, o analiza si s-ar putea ca in cadrul resurselor bugetare disponibile in acest an sa se gaseasca sumele necesare, dar nu am acum reprezentarea exacta a necesarului de fond”, a afirmat Georgescu, citat de Agerpres.

Ministrul Finantelor a mentionat, totodata, ca in functie de calculele ce vor fi elaborare in perioada urmatoare revenirea la valoarea de 85% a indemnizatiei pentru mame s-ar putea aplica chiar si de la finele acestui an.

„Masura privind indemnizatia pentru mame s-ar putea aplica si de la finele acestui an, intr-o luna – doua, depinde de sume si in functie de calculele care vor fi elaborare de catre specialisti”, a apreciat ministrul citat.

In prezent, parintii pot opta intre durata de un an a concediului maternal, cu indemnizatia intre 600 si 3.400 de lei si durata de doi ani a concediului, dar cu o indemnizatie plafonata la 1.200 de lei.