Institutul Catalan al Solului, INCASÒL, promovează promovarea economică a Parcului de l’Alba și a municipiului Cerdanyola del Vallès, punând la dispoziție terenuri pentru a facilita extinderea activității de Sincrotronul Alba. Consorțiul public pentru Construcția, Echiparea și Exploatarea Laboratorului de Lumină Sincrotron (CELLS), responsabil cu gestionarea sincrotronului Alba, și INCASÒL au oficializat vânzarea a trei parcele în care CELLS va avea spațiu pentru construirea a trei noi linii de lumină (sau laboratoare extra-lungi), care împreună cu renovarea actualelor acceleratoare de electroni, vor permite analize mai detaliate și mai rapide pentru dezvoltarea de medicamente, microcipuri și energii verzi.

În data de 6 decembrie trecută și prin acordul Guvernului, INCASÒL a fost dispusă să transfere, prin înstrăinare directă oneroasă, către Consorțiul pentru Construcția, Echiparea și Exploatarea Laboratorului de Lumină Sincrotron (CELLS) parcelele PC2-05.01, PC2-05.02 și PC2. -05.03, pentru o sumă totală de 13,9 M€, plus TVA curent. Aceste parcele însumează o suprafață totală de 21.302,08 m2 și capacitatea lor de construcție este de 42.615 m2 de acoperiș.

Dawn Park

Parcul Alba este un sector situat în Cerdanyola del Vallès, la nord de orașul Barcelona, ​​în inima zonei metropolitane care se consolidează ca unul dintre principalele proiecte strategice din Catalonia oferind noi oportunități de investiții. Un nou cartier durabil, înconjurat de natură, cu conexiuni bune și conectivitate, cu locuințe la prețuri accesibile și condiții bune de viață și muncă.

sursă: INCASÒL facilitează extinderea sincrotronului Alba din Cerdanyola del Vallès