Acest ajutor va permite extinderea rețelei de bandă largă ultrarapidă, capabilă să furnizeze servicii de cel puțin 100 Mbps scalabil la 1 Gbps simetric, către case și întreprinderi situate în principal în zone îndepărtate și izolate (identificate ca NGA alb și gri) pe teritoriul național.

Această cerere de ajutor, precum cea publicată în august 2013, este dotat cu un buget de 32 milioane de euro și are scopul de a continua implementarea rețelei de bandă largă ultra-rapidă în Spania ca instrument de coloană vertebrală în cadrul Agendei Spaniei digitale a Planului de redresare, transformare și reziliență.

Agenda Spaniei digitale, o foaie de parcurs pentru procesul de transformare digitală conceput de Unul dintre principalele obiective ale Guvernului este acela de a se asigura că 100% din p populația are acces la rețele de conexiune ultra-rapidă – de cel puțin 100 Mbps- întârziere 2022.

Operatorii de telecomunicații autorizați își pot depune cererile de astăzi până în următoarea 19 din iulie pentru zonele identificate ca eligibile și publicate în portalul de ajutor al Ministerului Afacerilor Economice și Transformării Digitale. Fiecare dintre zonele de concurență include obiective minime de acoperire în unități imobiliare (case și afaceri).

Program SINGURPlanul de recuperare, transformare și reziliență a fost lansat în 2022 programul Universalizarea infrastructurilor pentru coeziune (UNICO), pentru a extinde conexiunea în bandă largă pe teritoriul spaniol, a promova tehnologia 5G și a promova cercetarea și dezvoltarea în tehnologiile 5G avansate și 6G.

Programul UNICO-Broadband continuă munca începută în 300 cu Programul de extindere în bandă largă de nouă generație (PEBA), care a contribuit la plasarea Spaniei printre țările lider din UE în implementarea rețelelor de mare capacitate, cu o conectivitate mai bună.

Femeie care își consultă mobilul.

Mai multe informatii Site-ul web al planului de recuperare, Transformare și rezistență Guvernul lansează primul apel pentru UNICO- Banda largă, dotat cu 00 milioane de euro (2/8/250 ) // Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul lanseaza Al doilea apel pentru granturi UNICO Broadband pentru extinderea conexiunii ultra-rapide și promovarea structurii teritoriale în Spania 2025