Consiliul Consultativ Teritorial, convocat de Delegația Guvernului la Barcelona cu participarea orașului consiliilor și consiliilor județene ale demarcației, a abordat astăzi conținutul Pactului Național de Sănătate Mintală aprobat de Guvern.

Acest plan urmărește dezvoltarea unei structuri de coordonare între diferitele departamente ale Generalitati și teritoriu, cu scopul de a facilita ca persoanele cu o problemă de sănătate mintală să poată avea o viață normală. Directorul programului, Magda Casamitjana, a cerut consiliilor colaborarea lor prin contribuțiile pe care le consideră și a explicat că „Catalunia are una dintre cele mai bune rețele de asistență medicală din Europa în domeniul Sănătății Mintale, dar este necesar să se dezvolte o strategie de țară cu un protocol de coordonare pentru a putea însoți persoanele care suferă de o problemă de sănătate mintală să se recupereze și să devină ceea ce este.

Pentru atingerea acestor obiective a fost creată o Masă participativă care este structurată în diferite grupuri de lucru cu scopul de a analiza ce acțiuni se desfășoară în diferitele instituții și teritorii. Consiliul este alcătuit din diferiți actori care țin de domeniul sănătății mintale, cum ar fi asociații profesionale sau societăți științifice, entități, diferite departamente ale Generalitati și reprezentanți ai lumii locale.

Magda Casamitjana a mai explicat că Pactul Național pentru Sănătate Mintală răspunde obiectivelor stabilite de conducerea OMS și guvernanța în acest domeniu, integrarea rețelei sociale și de sănătate, strategia de promovare împotriva stigmatizării acestor boli și consolidarea sistemelor informaționale

Sursa: Guvernul împărtășește cu municipalitățile din Vegueria din Barcelona informațiile Pactului Național de Sănătate Mintală