Carte de vizita: 21 de ani, 172 de centimetri inaltime, 55 de kilograme, dimensiuni: 85-62-92, ochi verzi, par saten. Miss „Romanca din Catalunya” are 21 de ani si este originara din Cluj Napoca. A terminat liceul „Sagrada Familia” si in prezent este studenta la Universitatea din Barcelona. Fotomodel.  Locuieste, alaturi de familia sa, in orasul Sabadell din comunitatea Catalunya.

Festivalul international Callatis 2011, adresat diasporei romanesti, se apropie cu pasi repezi, iar participantele la concursul „Miss Diaspora”, rezidente pin intreaga lume, au intrat deja in febra pregatirilor. Pentru prima data, cunoscutul festival nu va mai avea loc la Mangalia, in Romania, ci la Roma, in Italia, in perioada 9-15 august. In cadrul festivalului vor fi organizate Simpozionul Romanilor de Pretutindeni, Miss Diaspora, S.A.R.P. – Salonul Artistilor Romani de Pretutindeni si Piata Festivalului. Printre expozantii de la S.A.R.P. se vor numara si artisti romani din Castellon: Augustin C. Ghebaru (pictor), Ana Nisipeanu (pictorita), Carmen Stefan (pictorita); Dragos Iordache (fotograf); Camelia Ghebaru (designer vestimentar). In acest an, reprezentantii institutiilor si autoritatilor romane vor fi prezenti in calitate de invitati.

Premiul I si trofeul „Miss Diaspora 2011”: 1.500 de euro

miss-catalunyaCele mai frumoase romance din lume, care vor concura la Roma, trebuie sa indeplineasca anumite criterii stricte: sa aiba intre 16 si 23 de ani si minim 165 de centimetri inaltime, cel putin unul dintre parinti sa fie de origine romana, sa aiba domiciul stabil, legal, in strainatate, sa nu fi aparut in pictoriale nud, sa nu fie casatorite si sa nu fi nascut. Nu se permite participarea concurentelor la mai multe editii „Miss Diaspora”.

Premiile puse in joc la aceasta editie a concursului vor fi acordate de un juriu format din personalitati ale vietii cultural-artistice din Romania, invitati din diaspora si laureate ale editiilor anterioare.

Castigatoarea trofeului „Miss Diaspora 2011” si a premiului I va primi 1.500 de euro, finalista de pe al doilea loc, 1.000 de euro, iar ocupanta locului III, 500 de euro. Concurenta care va reusi sa castige inimile spectatorilor va fi recompensata cu premiul de popularitate in valoare de 250 de euro.

Presedintele  juriului : primarul orasului

La concursul pentru alegerea celei mai frumoase romance din Catalunya, gazduit de teatrul „Can Rajoler”, au fost prezente peste 300 de persoane, iar presedintele juriului a fost spaniolul Sergi Mingote, primar in Parets del Valles, localitatea in care a fost a avut loc preselectia.

Pe scena teatrului din Parets del Valles au defilat 6 fete care si-au disputat titlul de cea mai frumoasa romanca din Catalunya. Pentru stabilirea castigatoarelor, juriul nu a tinut cont doar de aspectul fizic al candidatelor, ci si de spontaneitatea, imaginatia si aptitudinile artistice ale acestora. Un alt criteriu important in concurs au fost cunostintele de traditie si de civilizatie romaneasca. In urma deliberarilor, juriul a stabilit ca titlul si coroana de „Miss” ajung la concurenta Julia Daniela Goia, cea care va reprezenta romanii din Spania la festivalul Callatis 2011 de la Roma.

Juriul a decis sa acorde participantelor inca doua premii: premiul de popularitate si premiul simpatie. Primul a fost castigat de concurenta Alexandra Cotirlan, iar cel de-al doilea a revenit Cristinei Sipos. Printre invitatii care au intretinut atmosfera s-au numarat artistii Elena Santamaria si Valentin Craciunescu, grupul muzical Duo Magma, cantareata Romina si grupul de dans Funky Style.

Organizatoarele spectacolului-concurs „Miss Romanca din Catalunya” au fost doua romance: Sevastiana Vidrascu, presedinta Asociatiei pentru Difuzarea Culturii Romanesti din Parets si vicepresedinta a Centrului Cultural Roman din Catalunya, si Georgiana Pitiliga, consilier pe probleme culturale la Centrul Cultural Roman din Catalunya si laureata a concursului „Miss Romanca din Catalunya 2009”.

Julia Daniela Goia, „Miss Romanca din Catalunya”

Julia este o tanara romanca de 21 de ani, rezidenta in Catalunya, satena, cu ochi verzi si cu dimensiuni de invidiat: 85-62-92, 172 de centimetri inaltime si 55 de kilograme. Julia este originara din Cluj Napoca, dar locuieste, alaturi de familia sa, in orasul Sabadell. Fata a terminat liceul „Sagrada Familia” si, in prezent, este studenta la Universitatea din Barcelona. In acelasi timp, este si fotomodel. Julia isi doreste sa devina manager la o companie multinationala. Dintre pasiunile sale, amintim: calatoriile, caii, arta clasica si dansuri arabe.