În inima României, dincolo de tenebrele lui Dracula, curge natura sălbatică și o frumoasă rețea de temple din secolele XIII – XVIII” – așa descrie Transilvania, publicația spaniolă El Mundo.

Reportajul se numește „Transilvania o la salvaje belleza del espíritu” și apare în secțiunea de Călătorii (Vida Sana) a cotidianului spaniol, sub semnătura lui Francisco Javier Expósito Lorenzo.

Autorul descrie o Transilvanie mitică, pe care oricine ar trebui să o viziteze dacă vrea să cunoască istoria străveche a Europei.

Francisco Javier Expósito Lorenzo evocă epoca în care dacii erau adversarii de seamă ai romanilor și descrie prin prisma izvoarelor istorice viața strămoșilor noștri, în Transilvania.

Referințele autorului merg până la Platon, Herodot și Bram Stoker, fără să cadă în capcana obișnuită a jurnaliștilor străini care, adesea, uită de contribuția istorică a domnitorului care a inspirat celebru personaj al romanului Dracula.

Articolul din El Mundo este ilustrat cu fotografii profesioniste care arată obiective turistice emblematice precum Castelul Corvinilor din Hunedoara sau mănăstirea Voroneț.

Reportajul despre Transilvania se poate citi pe pagina web a publicației El Mundo.