Este prima dată în Spania când o compilație de diferitele tipuri de resurse oferite de mai mult de 220 asociații LGTBI, precum și de administrațiile publice ale diferitelor comunități autonome și municipalități.

Țesătura asociativă și bunăstării pe care o are comunitatea LGTBI este foarte neregulată, dispersată și nu întotdeauna ușor de localizat. Perioada de izolare din timpul pandemiei de COVID-19 a demonstrat cât de fundamentale sunt multe dintre aceste resurse pentru viața persoanelor LGTBI. Din acest motiv, Direcția Generală pentru Diversitate Sexuală și Drepturi LGTBI le-a compilat pe o hartă interactivă.

Este pentru prima dată când în Spania un a realizat o compilație a diferitelor tipuri de resurse oferite de mai mult de 220 asociații LGTBI, precum și de administrațiile publice din diferite comunități autonome și municipalități. Pentru colectarea acestor informații, am avut colaborarea atât a ministerelor responsabile de egalitate în diferitele comunități, cât și cu rețeaua asociativă.

Criza războiului din Ucraina a pus din nou pe masă urgența de a oferi resurse unei populații aflate într-o situație de extremă nevoie, precum persoanele care vin în țara noastră fugând de conflict și persoanele LGTBI care ar putea fi afectate de consecințele economice ale aceleiași.

Pe această hartă veți găsi tot felul de asistență, socializare, educație, sănătate sexuală, atenție acordată victimelor infracțiunilor motivate de ură, programe de inserție socio-laborală pentru persoane trans, consultații psihologice, juridice sau de asistență socială.

Cu această hartă, în plus, se încearcă cunoașterea distribuția complexă a asistenței care există în Spania și aduce resursele mai aproape de populațiile care au cea mai mare nevoie de ele, cum ar fi cele din m vârstnici, tineri, persoane din mediul rural, persoane trans sau victime ale crimelor motivate de ură. Nu trebuie să uităm că infracțiunile motivate de ură bazate pe orientarea sexuală sau identitatea de gen reprezintă a treia cauză a acestui tip de infracțiuni în Spania.

Sursa: Guvernul Spaniei – Egalitatea colectează mai mult de 1.200 servicii într-o hartă a resurselor pentru persoanele LGTBI 0104522