#Spania – Odată cu confirmarea acestui caz, numărul femeilor ucise prin violență de gen în Spania crește la 20 în 2023 și la 1.204 din 2003, când au început să fie colectate date. De asemenea, numărul minorilor orfani din cauza violenței de gen în Spania crește la 22 în 2023 și la 399 din 2013, când au început să fie colectate aceste cifre.

Ministrul Egalității, Irene Montero, și delegatul guvernului împotriva violenței de gen, Victoria Rosell, doresc să își exprime încă o dată condamnarea și respingerea absolută a acestei crime sexiste și să transmită tot sprijinul lor familiei și prietenilor victimei. Atât ministrul, cât și delegatul fac apel la toate eforturile instituțiilor, administrațiilor și societății în ansamblu pentru a ajunge la timp și a evita mai multe decese.

Ministerul Egalității, prin Delegația Guvernului împotriva Violenței de Gen, dorește să reamintească că telefonul 016, consultările online prin e-mail 016-online@igualdad.gob.es, canalul WhatsApp la numărul 600 000 016 și chatul online, accesibil de la site-ul web violenciagenero.igualdad.gob.es/ continuă să funcționeze în mod normal 24 de ore pe zi, în fiecare zi a săptămânii. La 016 puteți solicita consiliere privind resursele disponibile și drepturile victimelor violenței de gen, precum și consiliere juridică între orele 8:00 și 22:00 în fiecare zi a săptămânii, cu atenție în 53 de limbi și un serviciu adaptat posibilelor situații de handicap.

Pe de altă parte, amintiți-vă și că într-o situație de urgență puteți suna la 112 sau la numerele de urgență ale Poliției Naționale (091) și Gărzii Civile (062). În cazul în care nu se poate efectua un apel și într-o situație periculoasă, puteți folosi aplicația ALERTCOPS, din care se va trimite un semnal de alertă poliției cu geolocalizare. Aceste mijloace de asistență pot fi activate de către victimă și, de asemenea, de către orice persoană care cunoaște sau suspectează un caz de violență de gen. Este o datorie a intregii societati.

Linia fierbinte 016 pentru toate formele de violență împotriva femeilor.

Etichete: violența de gen Sursa: Guvernul Spaniei – Egalitatea condamnă o nouă crimă pentru violență de gen în Araba