Asociația Hispano Română din provincia Cuenca, Spania, organizează în perioada martie- noiembrie 2014 Proiectul România pe unde – atelier de jurnalism pentru elevii români rezidenți în provincia Cuenca.

{loadposition related}Proiectul este finanțat de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) și se derulează în orașele Tarancón și Cuenca, în colaborare cu prestigiosul post de radio Cadena SER (Radio Tarancón).
“Facilitarea accesului la spaţii de emisie în limbile română și spaniolă la posturile publice de radio și televiziune și sprijinirea realizării de emisiuni și programe de prezentare a realităților din România și din comunitățile românești din Spania reprezintă obiectivul principal al acestui Proiect”, precizează Rareș Cristea, coordonatorul proiectului, prin intermediul unui comunicat.
Proiectul urmărește cultivarea unei atitudini pozitive față de limba maternă și recunoașterea rolului acesteia în dezvoltarea personală și îmbogățirea orizontului cultural, dezvoltarea unei atitudini de empatie culturală și interculturală din partea populației autohtone, manifestarea de interes față de actualitatea românească, muzică, literatură și creația populară românească, față de viața și contribuția culturală a unor personalități aparținând poporului român.
Atelierul de jurnalism vine ca o continuare firească a proiectelor inițiate de Asociația Hispano Română din provincia Cuenca (președinte: d-na Violeta Vartic) în anii anteriori, parte dintre acestea cu finanțare DPRRP. Ultimul dintre acestea, „Limba noastră cea frumoasă – curs de limba si literatura romana”, s-a bucurat de mare succes anul trecut.
Pentru mai multe informații accesați www.facebook.com/Hisparucuenca

FOTO: Atelier de jurnalism la postul de radio Cadena SER

{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}