Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul punctelor de trecere a frontierei Vărșand și Nădlac II au depistat 26 de cetăţeni din Afganistan, India, Turcia și Siria, ascunşi în două mijloace de transport încărcate cu profile din aluminiu și metal, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în diferite state din Spaţiul Schengen.

Azi dimineață, în jurul orei 05:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile de aluminiu, pe ruta Turcia-Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, douăzeci și doi de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din India, Turcia și Siria, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos în state din Spațiul Schengen.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar condus de un cetăţean bulgar. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în compartimentul destinat mărfurilor, patru cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan, solicitanți de azil în țara noastră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Două TIR-uri, încărcate cu profile de aluminiu şi metal, oprite la frontiera cu Ungaria. 26 de cetățeni străini depistaţi ascunşi