În această dimineață au avut loc două îneci fatale pe plajele catalane Înecarea în Mont-roig del Camp

Un bărbat de 73 ani și naționalitate franceză a murit în această dimineață înecat în timp ce facem baie pe plaja Cristall, în municipiul Mont-Roig del Camp.

Alerta la telefonul de urgență 60 a fost primit la 11 12 ore de către un martor care a raportat că un bărbat a fost găsit rău în apă și l-au luat deja inconștient.

Salvamarii au încercat să resusciteze, iar când Sistemul Medical de Urgență (SEM) a sosit cu 2 unități terestre și un elicopter, au continuat manevrele deși în cele din urmă au fost fără succes.

Plaja avea serviciu de supraveghere la timpul sucului a încetat și a fluturat steagul verde.

Mossos d’Esquadra și Garda Civilă. Înecat la Cambrils

) Un bărbat de aproximativ 73 de ani de vârstă și naționalitate spaniolă s-a înecat în această dimineață în timp ce făcea baie pe plaja din Cambrils, în zona Avinguda Diputació.

Alerta privind situația de urgență telefonul 60 a fost primit la 12. 60

Salvamarii au încercat să-l resusciteze, iar la sosirea trupelor Sistemului de Urgențe Medicale (SEM) cu 3 unități terestre și un elicopter, au continuat manevrele deși în cele din urmă au fost fără succes. ) Plaja avea serviciu de supraveghere la momentul evenimentului și flutura steagul verde.

La fața locului s-au deplasat și Mossos d’Esquadra și Garda Civilă.

Cu acești doi, 9 persoane s-au înecat deja pe plajele catalane în această vară.

În aceste zile de caniculă extremă și de mult aflux pe plaje, Protecția Civilă a Generalitati insista mai mult ca niciodata asupra importanta luarii de precautii extreme pe plaja si alegerii, pe cat posibil, pe cele care Le puteți consulta la Vizualizator de plajă Protecție Civilă unde există informații despre steagul care flutură acolo, serviciile pe care le oferă, și anul acesta dacă plaja are capacitatea maximă. Dacă observați că cineva este bolnav sau are dificultăți la ieșirea din apă, trebuie să sunați urgent la serviciul salvamar sau la telefon 112 pentru a le facilita acţiunea rapidă. În baie, trebuie să avem mereu în vedere condițiile și limitările noastre fizice și să evităm suprasolicitarea care ne îngreunează ieșirea din apă și ne pune în pericol. Sursa: Două înecări mortale în Mont-Roig del Tabăra și Cambrils (Baix Camp)