#Catalunia – Președintele Porturilor din Generalitat, Marc Sanglas i Alcantarilla, și directorul general al Poliției, Pere Ferrer i Sastre, au semnat în această dimineață un protocol de comunicare operațional cu scopul de a îmbunătăți mecanismele de comunicare și colaborare între personalul de la Guardamolls și Poliția Generalitat-Mossos d’Esquadra.

Această colaborare este propusă pe baza unei evaluări strategice conform căreia personalul Guardamolls, în exercitarea atribuțiilor lor de inspecție și supraveghere a infrastructurilor portuare, deține informații importante pentru a le putea transfera cu cea mai mare diligență către Mossos d’Esquadra.

În acest sens, scopul protocolului este de a stabili un mecanism de comunicare directă care să asigure și să garanteze o colaborare și coordonare mai eficace și eficientă și un schimb de informații între personalul Guardamolls din porturile aflate sub jurisdicția Generalitati de Catalunya și Poliția Generalitati – Mossos d’Esquadra.

În acest scop, se convine articularea unui canal telefonic direct care să permită personalului Guardamolls să aibă o comunicare rapidă și imediată cu camerele de comandă teritoriale respective, pentru a facilita răspunsul organismului Mossos d’Esquadra la anumite incidente legate de siguranța publică. și să activeze resursele poliției.

Pe de altă parte, se instituie și un mecanism de comunicare directă scrisă (prin e-mail) care va permite furnizarea de informații legate de activitatea sa de inspecție sau gestionarea unei situații de urgență și orice altă necesitate de comunicare reciprocă între PG-ME și soţii Guardamolls.

Printre incidentele la care PG-ME va colabora direct se numără:

. Identificarea persoanelor care se află în zone restricționate și care nu doresc să fie identificate

Când au controlat și asigurat o persoană care a săvârșit o infracțiune administrativă sau o infracțiuneAlerte privind prezența hoților de buzunare sau a persoanelor care comit furturi în instalații sau bărciLupte sau certuri între oameni sau cu personalul de securitate, fără răni. Dacă există, sunați la 112Detectarea persoanelor vulnerabile sau a copiilor sub 14 ani aflati in situatie de riscAmplasarea obiectelor suspecte în facilitățiPe scurt, este vorba de a pune accent pe colaborare și controlul securității în zonele portuare care sunt de competența Generalitati.

10 martie 2023

sursă: Direcția Generală de Poliție și Porturi a Generalitati consolidează coordonarea dintre Guardamolls și Mossos d’Esquadra