#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a participat duminică la spectacolul Authentic Flamenco de la Fundația Ángel Orensanz din New York, unde a subliniat rolul important pe care îl joacă regiunea ca capitală mondială a acestei arte atât de adânc înrădăcinate în tradiție. Spaniolă și declarată Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității de către UNESCO.

De ani de zile, Executivul regional lucrează pentru a consolida poziția și imaginea Madridului ca mare referință pentru dans și cânt, incluzându-l în programele sale culturale și campaniile turistice. În plus, în 2022, a acordat Medalia Internațională a Artelor Asociației Flamenco Tablaos și, în fiecare toamnă, găzduiește festivalul Suma Flamenca, care anul acesta își aniversează ediția a XXVIII-a, de mâine până pe 5 noiembrie.

Authentic Flamenco este o propunere artistică de la Teatro Real de a răspândi această artă în întreaga lume. Prin urmare, în acest al doilea turneu internațional, peste 400 de spectacole vor fi susținute în 39 de orașe din 15 țări răspândite pe cinci continente. Posterul său include cei mai buni dansatori, chitariști și cântăreți, precum Yolanda Osuna și Juan Fernández, care au coregrafiat cântecele lui Manu Soto și Bernardo Miranda, acompaniați de chitara lui Miguel Pérez și Juan Marín și de saxofonul lui Juan Diego Sáez.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso subliniază la New York rolul Comunității Madrid ca capitală mondială a flamenco