Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a inaugurat astăzi noua clădire a Primăriei din Tielmes, un spațiu construit pentru a aduce serviciile municipale mai aproape de cei peste 2 .800 vecini și care a avut un buget de aproape un milion de euro din Programul Regional de Investiții (PIR).

Însoțită de primarul orașului, Miguel Ángel Barbero, ea a vizitat aceste facilități renovate, mai inovatoare și complet adaptate persoanelor cu mobilitate redusă. „Este una dintre cele mai moderne și mai bune primării din regiune, Tielmes avansează de neoprit și urmează să transforme administrația locuitorilor, care își vor putea desfășura procedurile împreună cu angajații publici”.

Imobilul, de 216 mp, a fost construit pe terenul din care a avut la bază clădirea anterioară de la începutul secolului al XX-lea și a păstrat balustrada vechiului balcon de pe fațadă. Comunitatea Madrid a investit în acest oraș peste două milioane de euro, în sarcina PIR, între această lucrare a Consistoriului, urbanizarea străzilor Lavadero și Huertas, amenajarea Parcului Caz ​​Chico sau achiziția unui camion macara.

Programul de investiții regionale 2022/26 va consolida finanțarea pentru municipalitățile mici și mijlocii prin alocarea a mai mult de jumătate din bugetul de 1.000 milioane de euro, mai exact 61%, pentru execuție de proiecte noi. În cazul Tielmes, alocarea acesteia pentru următoarele anuități este majorată cu 35% față de PIR-ul precedent, ajungând aproape 3 milioane. În regiune se însumează 35 milioane de euro, aproximativ unul 21% mai mult decât în ​​perioada 800-2019.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso inaugurează noua clădire a Primăriei Tielmes: „Este una dintre cele mai moderne și va transforma administrarea vecinilor”