• De asemenea, puteți vedea expoziția municipală „Torrejón Tiene + Futuro” de la 11:00 la 19:00 cu 55 de inițiative care proiectează Torrejónul viitorului

• După doi ani fără a fi făcut din cauza pandemiei, se recuperează distribuirea gratuită a acestui preparat tipic, însoțit de un desert, care va începe la ora 13:30. Primarul, Ignacio Vázquez, și consilierul pentru Sărbători și Tineret, Alejandro Navarro, au prezentat în această dimineață la Primărie programul care include un număr mare de activități pentru întreaga familie.

• Se remarcă o nouă ediție a concursului Tortilla Pepín Fernández, care împlinește deja 20 de ani și care anul acesta își mărește cuantumul premiilor, spectaculoasa Expoziție a Grupului Canin al Poliției Locale, Unitatea Militară de Urgență și alte polițiști invitați. ofițeri, Train de la Tortilla, o expoziție de vehicule clasice, o zonă pentru copii cu locuri de joacă, un circuit de biciclete și mini-karturi pentru copii, un minigolf, ateliere pentru copii, parada Urban Safari cu figuri fantastice distractive, tragere la țintă, animație a școlilor de dans din Torrejón de Ardoz, jocuri simultane de șah sau tradiționalul campionat de petanque. În plus, puteți vedea și expoziția municipală „Torrejón Tiene + Futuro” cu 55 de inițiative care proiectează Torrejónul viitorului. Toate activitățile sunt gratuite

• Primarul, Ignacio Vázquez, a amintit că „facem din nou una dintre cele mai multe sărbători Torrejon din calendar, Ziua Tortilei. O facem duminica pentru ca mult mai mulți vecini să se poată bucura de ele decât atunci când o facem într-o zi lucrătoare, ținând cont că este o festivitate foarte familiară. Astfel, acordul plenar al Consiliului Local din 5 iulie 2017 este îndeplinit pentru promovarea acestei tradiții, propus de Ciudadanos și aprobat de acest partid, PP și PSOE”.

• Consilierul pentru Festejos, Alejandro Navarro Prieto, a evidențiat că „din cauza situației actuale a pandemiei ne-am gândit să nu realizăm distribuția obișnuită de tortilla, ci să organizăm activități pentru întreaga familie, deoarece este unul dintre cele mai tradiționale festivaluri ale noastre și formarea parte din identitatea noastră torrejonera de mulți ani. Deși activitățile municipale au loc în prima duminică a lunii februarie, ne exprimăm cel mai mare respect față de acei locuitori care decid să sărbătorească tortilla în mod tradițional și pe 3 februarie”.
CLICK PE IMAGINE DE SUS PENTRU A VEDE VIDEO CLICK PE ACEST TEXT PENTRU A VEDE BROSURĂ CU PROGRAMUL COMPLET

Duminica viitoare, 5 februarie, de la 10:00 la 19:00, se vor desfășura activități municipale cu ocazia Zilei Tortilei la Târg. După doi ani fără a fi făcut din cauza pandemiei, se recuperează distribuirea gratuită a acestui preparat tipic, însoțit de un desert, care va începe la ora 13.30. Primarul, Ignacio Vázquez, și consilierul pentru Sărbători și Tineret, Alejandro Navarro, au prezentat în această dimineață la Primărie programul care include un număr mare de activități pentru întreaga familie.

Torrejón de Ardoz, 1 februarie 2023. Se remarcă o nouă ediție a concursului Tortilla Pepín Fernández, care împlinește deja 20 de ani și care în acest an își mărește cuantumul premiilor, spectaculoasa Expoziție a Grupului Canin al Poliției Locale, Departamentul de Urgență al Unității Militare și alți polițiști invitați, Trenul Tortilei, o expoziție de vehicule clasice, o zonă pentru copii cu locuri de joacă, un circuit de biciclete și mini-kart pentru copii, un teren de minigolf, ateliere pentru copii, parada Urban Safari cu distracție figuri de fantezie, trage la țintă, animație de la școlile de dans Torrejón de Ardoz, jocuri simultane de șah sau tradiționalul campionat de petanque. În plus, puteți vedea și expoziția municipală „Torrejón Tiene + Futuro” cu 55 de inițiative care proiectează Torrejónul viitorului. Toate activitățile sunt gratuite.

Primarul, Ignacio Vázquez, a amintit că „facem din nou una dintre cele mai multe sărbători Torrejon din calendar, Ziua Tortilei. O facem duminica pentru ca mult mai mulți vecini să se poată bucura de ele decât atunci când o facem într-o zi lucrătoare, ținând cont că este o festivitate foarte familiară. Astfel, acordul plenar al Consiliului Local din 5 iulie 2017 de promovare a acestei tradiții, propus de Ciudadanos și aprobat de acest partid, PP și PSOE, este îndeplinit.

Consilierul pentru Festejos, Alejandro Navarro Prieto, a subliniat că „în acest an am recuperat tradiționala distribuție gratuită de tortilla și desert după doi ani fără a putea face acest lucru din cauza pandamiei”.

Este o zi a familiei în care consilierul din Torrejon a indicat „sperăm că vremea bună va fi cu noi și în care am organizat un amplu program de activități în Targul, precum locuri de joacă, Trenul Tortilla și o nouă expoziție a Unitatea Canină a Poliției Locale Torrejón de Ardoz din Plaza de Toros” și a adăugat: „recomandăm să folosească transportul public, dar reamintim celor care folosesc un vehicul privat că pot folosi parcările existente în Târgul propriu-zis, inclusiv cele mari. parcare”.

Ignacio Vázquez, a mulțumit, de asemenea, „colaborarea lor tuturor și fiecăreia dintre entitățile care colaborează la programarea activităților, pentru că fără ele nu ar fi distracție pentru o zi atât de specială. Nu uita: tu oferi tortilla și noi distracția”.

Activitati prezentate:

o Concursul Tortilla la care pot participa toți rezidenții cu vârsta peste 16 ani.

 Înscrierile se vor face de la 12:30 până la 14:30 într-un spațiu amenajat lângă scenă.
 Juriul va acorda premii în valoare de 200, 100 și 75 de euro. Premiile vor fi acordate la ora 15:30, pe scenă.
 Va fi o cerință esențială ca tortilla să aibă ca ingrediente de bază ou și cartofi. Originalitatea tortillei va fi pusă în valoare în ceea ce privește ingredientele, aroma și prezentarea acesteia.
 Juriul va fi format dintr-un tehnician din cadrul Consiliului Local, un reprezentant al Grupului Hostal Torrejón și un locuitor din Torrejón de Ardoz. Decizia va fi făcută publică pe scenă la ora 15.30.

o Expoziție a Grupului Canin al Poliției Locale, Unității Militare de Urgență și a altor polițiști invitați în Plaza de Toros la ora 12:00.

o Trenul Tortilla, în care cei mici se pot plimba. Acesta va funcționa de la 11:00 la 19:00.

o Expoziție de vehicule clasice de la 10:00 până la 14:00, în incinta Locului de Concerte.

o Vom avea, de asemenea, o zonă pentru copii cu locuri de joacă, un circuit de mini-kart, un mini-golf, ateliere pentru copii, printre altele. Va fi de la 11:00 la 19:00.

sau Urban Safari. Parada copiilor cu figuri fantastice distractive.

o Animație a școlilor de dans din Torrejón de Ardoz. De la 11:00 la 12:00, de la 13:15 la 15:00 și de la 15:15 la 19:00.

o În cele din urmă, Asociația Pensionarilor și Pensionarilor de petancă își va desfășura tradiționalul campionat de petanque și va decerna premiile la ora 13:00.

Sursa: Duminica viitoare, 5 februarie, se vor desfășura activități municipale cu ocazia Zilei Tortilei la Targul…