#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi că Consiliul de Guvern va aproba în săptămânile următoare remodelarea și condiționarea Centrului de tehnică de canotaj Aranjuez, La Piragüera.

Obiectivul este ca acesta să fie un loc de antrenament pentru mulți alți sportivi, nu doar din Madrid, ci din alte zone ale Spaniei, „pentru că Madridul este mai presus de toate Spania și este casa tuturor, în toate categoriile sociale, și în sport, ” a spus el în cadrul recepției, organizată la Real Casa de Postas, unei delegații de canoiști madrileni care au participat la campionatele mondiale de sprint și maraton.

Díaz Ayuso a asigurat că Madridul are „atleți excelenți la Madrid în toate disciplinele”. „Vrem să arătăm mândria pe care o simțim pentru cei care ne sunt alături astăzi și să recunoaștem succesele excelente pe care le-au obținut cu atât de mult efort și sacrificiu, care este una dintre cheile sportului”, a adăugat el.

În 2015, Federația de Canotaj din Madrid a început Centrul de Tehnologie din Aranjuez, cu colaborarea guvernului regional și a Consiliului Local al acestui oraș situat pe malul râului Tajo. Și-a început activitatea cu zece sportivi sub ordinele lui Jesús Cobos. Astăzi, La Piragüera este un proiect consolidat, câștigând recunoaștere internațională la toate categoriile.

În perioada 2022/23, Federația de Canotaj din Madrid a acordat ajutoare în valoare de 436.795,32 euro și un total de 36 de burse, dintre care 19 bărbați și 17 femei. Dintre acestea, 18 burse au fost destinate persoanelor sub 20 de ani.

8 medalii de argint și bronz și 2 clasificări olimpice

Președintele Madridului, împreună cu ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Mariano de Paco Serrano, a sărbătorit succesele sportivilor acestei discipline după timpul petrecut la campionatele mondiale, unde reprezentanța regiunii a obținut patru medalii de argint; patru medalii de bronz și două calificări olimpice pentru Jocurile de la Paris 2024.

Astfel, María Martín, Anna Gorinsky, Izan Velasco, Daniel Infantes, Darío Sánchez, Rubén Castilla, Alejandro Moreno, Adrián Martín, José Julián și Ulises Colastra au concurat la Campionatele Mondiale de Maraton care au avut loc în Danemarca. Dintre toți, pe podium au urcat Corbera, Del Río, Velasco, Infantes, Castilla și Sánchez.

María Corbera a concurat pentru echipa Spaniei alături de Antía Jacome în două probe, obținând argint la c2 500m și c2 200m; și, individual, la c1 500m, unde a obținut al treilea argint, proclamându-se vicecampioana mondială. Madrilenca are cinci medalii internaționale, între Cupele Mondiale de la Halifax (Canada) și Campionatele Europene de la München (Germania) din 2022, an în care a fost recunoscută drept cea mai bună pagastă feminină de către Federația Regală Spaniolă de Canoe. De asemenea, a primit medalia pentru meritul sportiv de la Real Sitio și Villa de Aranjuez.

Al patrulea argint a fost obținut de Darío Sánchez, proclamându-se vicecampion la Campionatul Mondial de maraton la C1 Junior. De asemenea, Adrián del Río a obținut bronzul la proba de k-2 500 m, asigurându-și astfel un loc olimpic pentru 2024. În cele din urmă, Izan Velasco, Daniel Infantes și Rubén Castilla au obținut și ei locul trei și bronzul la categoriile care au participat la maraton.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță următoarea remodelare a Centrului de tehnică de canotaj Aranjuez