#Madrid –

Președintele interimar al Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi, în cadrul celei de-a doua sesiuni a Dezbaterii de investiții din Adunarea de la Madrid, noul Guvern care va face față celei de-a XIII-a Legislaturi.

Următorul Executiv regional, care va prelua luni, 26 iunie, la Poșta Regală, reprezintă o renovare totală a Consiliului Guvernatorilor, cu nouă directori care se remarcă prin experiența anterioară de management în Administrația Publică și prin cariera profesională. contrastat.

Acest guvern va avea în continuare doar nouă portofolii și va fi o reducere a structurii, cu mai puține viceministere și direcții generale. „Avem cel mai auster guvern din Spania”, a remarcat președintele regional în timpul discursului său.

Ministerul Președinției, Justiției și Administrației Locale: Miguel Ángel García

Miguel Ángel García, absolvent în Științe ale Informației (Jurnalism). Are o vastă experiență de management în diferite responsabilități în Guvernul Comunității Madrid. A fost ministru adjunct al Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă (2015-2019) și al Președinției (2019-2023), precum și director general de coordonare al Unității Comunitare din Madrid (2008-2012).

El a deținut, de asemenea, funcții manageriale în Guvernul Spaniei, în calitate de director general pentru Muncă pe cont propriu, Economie Socială și Responsabilitate Socială Corporativă (2012-2015).

Ministerul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă: Rocío Albert

Rocío Albert este licențiată în Drept și doctorat în Economie Aplicată. Cu o vastă experiență managerială în administrația regională, în ultima Legislatură a condus Viceministerul Politicii Educaționale din Comunitatea Madrid în Ministerul Educației, în care a ocupat deja funcția de director general pentru Îmbunătățirea Calității Predării și Universități și Cercetare. În zona economică, Albert a deținut și funcții de responsabilitate precum ViceMinisterul Inovării, Industriei, Comerțului și Consumului.

Noul ministru al Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă prețuiește o carieră remarcabilă de predare și cercetare la universitate. Este autoarea a numeroase lucrări academice pe teme legate de Educație, Economie și Inovare, Reglementare și Politici Publice publicate în reviste internaționale de prestigiu. A fost profesor invitat la diferite universități (Harvard, Bologna, Bogotá și Córdoba, în Argentina).

Ministerul Educației și Universităților: Emilio Viciana

Emilio Viciana este licențiat în Drept și administrator civil al statului. În prezent este vicesecretar al Consiliului Consultativ pentru Achiziții Publice de Stat, de pe lângă Ministerul Finanțelor și Funcției Publice. Viciana a fost reprezentantul Regatului Spaniei în diferite forumuri de lucru ale principalelor instituții internaționale: Comisia Europeană, Națiunile Unite, OCDE sau Consiliul Europei.

Ministerul Mediului, Amenajării Teritoriului și Internelor: Carlos Novillo

Carlos Novillo este inginer agronom și face parte din Departamentul de Pompieri și Serviciul de Protecție Civilă din Comunitatea Madrid prin opoziție și unde a fost promovat în funcția de ofițer șef. Are mai multe legislaturi de experiență guvernamentală în Executivul regional, unde a condus ViceMinisterul de Interne în ultima legislatură, precum și Direcția Agenției de Securitate și Situații de Urgență Madrid 112.

Novillo a jucat un rol principal în gestionarea diferitelor provocări de acțiune pentru Agenția de Urgență din Madrid în ultimii ani: COVID-19, Filomena sau incendiile și inundațiile istorice care au lovit regiunea în 2019.

Ministerul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale: Ana Dávila

Ana Dávila este licențiată în Psihologie, cu experiență de predare și cercetare în acest domeniu. În prezent este deputată pentru Grupul Parlamentar Popular și a fost consilier pentru Sănătate, Familie și Minori în Consiliul Municipal Las Rozas din Madrid.
Dávila are, de asemenea, experiență în management public regional în calitate de ministru adjunct al sănătății și director general pentru umanizare și îngrijire a pacienților. În Parlamentul regional, ea a fost deputat și purtător de cuvânt al Grupului Parlamentar Popular pentru Politici Cuprinzătoare ale Dizabilității și purtător de cuvânt adjunct pentru Sănătate.

Departamentul de digitalizare: Miguel López-Valverde Argüeso

Miguel López-Valverde Argüeso este inginer senior de telecomunicații și expert în noile tehnologii și digitalizare. Și-a desfășurat activitatea profesională de peste 25 de ani în funcții de conducere și conducere legate de Tehnologiile Informației și Comunicațiilor în companii precum Siemens, Kern Datanet, Atos sau IECISA pentru El Corte Inglés.

López-Valverde a fost în această ultimă legislatură director general pentru Sisteme Informaționale și Sănătate Digitală în Ministerul Sănătății din Comunitatea Madrid, de unde a inițiat cel mai ambițios proces de digitalizare desfășurat în sănătatea Madridului: cel al Centrului Madrid. pentru Analiza Genomică, dezvoltarea serviciilor de card de sănătate virtuală, utilizarea Inteligenței Artificiale în domenii precum sistemele de prevenire și depistarea precoce a bolilor sau utilizarea eficientă a medicamentelor.

Ministerul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii: Jorge Rodrigo

Jorge Rodrigo este licențiat în drept. Deputat al Adunării de la Madrid din 2019, unde a fost prim-vicepreședinte și secretar al Consiliului, Rodrigo a făcut parte din Guvernul Comunității Madrid în legislaturi anterioare în calitate de director general al Relațiilor cu Adunarea și coordonator al Cabinetului. al președinției Comunității Madrid.

La nivel municipal, are experiență în diferite responsabilități în Consiliul Municipal Madrid: director general al Madrid Spaces and Congresss și Madrid Mobility, coordonator general al Circulației Zonei de Securitate și manager al Districtului Hortaleza.

Ministerul Sănătății: Fátima Matute

Fátima Matute este licențiată în Medicină și Chirurgie, medic specialist în radiodiagnostic. Din 2003, lucrează în departamentul de Radiologie de la Spitalul Public San Carlos, unde în prezent este coordonatorul Laboratorului de Imagistică Medicală.

Matute este vicepreședinte al Societății pentru Siguranță și Calitate în Radiologie. În ultimii ani, a colaborat cu Serviciul de Sănătate din Madrid (SERMAS) pentru a implementa Planul de Asigurare a Calității în Comunitatea Madrid 2022-2025 și a unifica portofoliul de servicii de radiologie. De asemenea, are o experiență semnificativă în domeniul predării și cercetării, cu participarea în calitate de coordonator și membru în comitete științifice la peste 70 de cursuri, seminarii și congrese în domeniul sănătății.

Ministerul Culturii, Turismului și Sportului: Mariano de Paco

Mariano de Paco este licențiat în drept și doctorat în literatură spaniolă. Are o vastă experiență managerială în sectorul cultural și artistic. Astfel, a fost manager al Academiei de Arte Spectacolului din Spania și, în prezent, este director de management al Teatros del Canal.

De Paco a fost director artistic asociat al Circle Theatre din New York, unde a regizat 65 de spectacole clasice și contemporane. La nivel național, a regizat Festivalul Ibero-American al Epocii de Aur al Comunității Madrid Clasicos din Alcalá, a fost director al Coliseumului Regal Carlos III din San Lorenzo de El Escorial și director al Artelor Spectacolului din Madrid. Târg (MadFeria).

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță noul Guvern al Comunității Madrid, complet renovat și cu experiență în management