#Madrid –

Președintele interimar al Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi că sănătatea publică va avea mai multe centre de testare diagnostic integrate în diferite părți ale regiunii pentru a efectua analize clinice, radiografii, RMN sau ecografii în aceeași resursă de asistență medicală. . . În acest fel, așteptarea va fi redusă, scurtând semnificativ procesul.

În cadrul Dezbaterii de Investitură care a început astăzi în Adunarea de la Madrid, s-a mai avansat că se va aplica un nou sistem de convocare pentru reducerea timpilor de trimitere de la Asistența Primară la spitale, măsură prin care specialistul va putea face o evaluare corespunzătoare la prima consultatie.

Acest proiect urmeaza sa fie implementat progresiv in spitalele din reteaua publica si centrele de sanatate din zona populatiei de referinta. Inițiativa va demara la specialitățile Traumatologie, Reumatologie și Neurologie. Pacientul va părăsi Asistența Primară cu programările pentru analize, iar odată ce acestea au fost finalizate, vor fi chemați în atenția medicului, grăbindu-se astfel circuitul de îngrijiri.

Până acum, în acest proces medicul de familie solicită un consult de evaluare inițial cu specialiștii și, de acolo, se stabilesc acțiunile de urmat. Cu acest nou sistem, pacientul va părăsi centrul de sănătate cu totul pregătit pentru spital, unde se pot face analize sau mai multe examinări medicale conform indicațiilor medicului.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță centre de testare de diagnostic integrate pentru a efectua analize, raze X și RMN în același punct