#Madrid –

Comunitatea Madrid avansează în lucrările de îmbunătățire a Plaza de Toros de las Ventas, a cărei primă fază -cu o investiție de 2,1 milioane de euro- a început în decembrie și se va încheia în luna aprilie, coincizând cu începutul sezonului. În total, suprafața pe care se va acționa va fi de 45.000 de metri pătrați.

Ministrul Președinției, Justiției și Internelor a explicat astăzi, în timpul vizitei pe care a efectuat-o pe arenă, că „lucrările se concentrează în principal pe tribune și accese perimetrale”, și a adăugat că „suporterii trebuie să știe că Comunitatea Madrid a promovat acest lucru. măsură de garantare a unei calități superioare în spațiile incintei, pe lângă faptul că dispune de condiții optime de securitate”. În plus, a remarcat că, datorită declarației sale ca Bun de Interes Cultural (BIC) din 1994, „un alt obiectiv de bază este protejarea și restaurarea numeroaselor sale elemente arhitecturale”.

Această operațiune va fi urmată, între acest an și viitor, de alte două proiecte importante cărora guvernul regional le va aloca peste 20 de milioane de euro. Prima va consta într-o reformă cuprinzătoare a interiorului clădirii, și va avea un buget de aproximativ 11,5 milioane. Al doilea, cu o dotare apropiată de 8 milioane, va curăța complet toate fațadele exterioare ale pieței, cea mai importantă din lume, care va sărbători primul centenar în 2029.

López a reamintit angajamentul clar al guvernului regional de a „menține Fiesta de los Toros, cu Las Ventas ca epicentru, ca unul dintre semnele distinctive ale Madridului, care constituie și o activitate economică de mare importanță pentru regiune”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid avansează în lucrările de îmbunătățire a Plaza de Toros de Las Ventas