#Madrid –

Comunitatea Madrid va reduce prețurile la studiile de formare profesională de nivel superior pe baza rezultatelor academice ale studenților. Acest lucru a fost anunțat astăzi de președintele interimar, Isabel Díaz Ayuso, în cadrul Dezbaterii de Investitură care are loc în Adunarea Legislativă regională.

Pentru a continua să avanseze în excelență și în a face gratuit etapele neobligatorii, Executivul regional va subvenționa prețurile publice ale Pregătirii Profesionale Superioare, a cărei înscriere pe curs complet este în prezent de 400 de euro în centre publice. Această inițiativă va fi realizată în această Legislatură în virtutea rezultatelor studenților și ar însemna un efort bugetar de aproximativ 20 de milioane de euro pentru a beneficia până la 50.000 de studenți.

Díaz Ayuso a avansat în Dezbatere și crearea, prin colaborare public-privată, a unui Campus Dual de Formare Profesională care să aibă acele familii profesionale care au o cerere mare și un loc de muncă, precum și companii lider din sector, precum cele legate de domeniile de calcul și comunicații.

Obiectivul acestei măsuri este de a crea un spațiu în care să coexiste pregătirea teoretico-practică în sălile de clasă și contactul strâns cu companiile pentru ca, prin colaborarea acestora, studenții să își poată desfășura formarea la locurile de muncă. Acest lucru va permite companiilor să formeze talentele în funcție de nevoile sectorului într-o manieră agilă și, la rândul lor, tinerilor să aibă un contact care să le permită să învețe despre cele mai recente tendințe și să își îmbunătățească angajabilitatea. Formarea profesională duală, care se aplică în Comunitatea Madrid de mai bine de 10 ani, ajunge în prezent la peste 6.500 de studenți.

Licență de excelență în arte

Președintele regional a avansat și o extindere a Bacalaureatului de Excelență, modalitate prin care școlarii realizează un proiect de cercetare și primesc nu doar conținut curricular, ci și o mare varietate de activități, precum cursuri sau seminarii care le permit să-ți îmbunătățească. cunoştinţe. În plus, după terminarea ei obțin un certificat de acreditare.

Această extindere se va reflecta în crearea unei noi modalități, cea a Artelor, care include calea Artelor Plastice, Imaginii și Designului, pe de o parte, și a Muzicii și Artelor Spectacolului, pe de altă parte, și include cunoștințele culturii audiovizuale, desen tehnic, proiecte artistice, analiză muzicală, artele spectacolului, istoria muzicii și dansului, printre altele. Pentru a o realiza, Classrooms of Excellence vor fi lansate în două institute pentru a-l extinde pe măsură ce această nouă ofertă educațională se consolidează.

Burse de Bacalaureat Erasmus

Președintele Díaz Ayuso s-a referit și la apelul pentru noi burse Erasmus pentru ca liceenii să aibă o experiență internațională înainte de etapa universitară. Aceștia vor avea o indemnizație de 2.250 de euro pe trimestru pentru a putea face față șederii în străinătate și vor ține cont, printre alte aspecte, de dosarul școlar și de venitul familiei. Pentru această măsură vor fi alocați 3,7 milioane de euro și vor ajunge la aproape 1.500 de beneficiari.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță că Comunitatea Madrid va reduce prețurile la FP superior în funcție de rezultatele academice ale studenților