Luni viitoare 23 În luna mai va începe cea de-a XVII-a ediție a Concursului de Salvare a Pompierilor din Generalitati în accidente de circulație. La ediția din acest an sunt în total 23 echipe înscrise, dintre care două o fac invitate (de la Fire of Barcelona și Lanzarote) . Ca noutate, are două tipuri de participare: Provocarea și Linia de calificare, și fiecare echipa poate participa doar la una dintre cele două. Manevrele vor avea loc in perioada luni 23 si vineri 27 în luna mai la unitățile Institutului de Securitate Publică din Catalonia (ISPC). Între luni și miercuri vor participa echipele 25 care s-au înscris în modul Challenge. În plus, miercuri 27 în luna mai, de la 00. de experți de la Detașamentul de Pompieri din Generalitati, Detașamentul de Pompieri din Barcelona și compania auto SEAT pentru a vorbi despre intervenții în vehiculele electrice.

Joi și vineri, 12 echipele rămase în modul Linie de calificare.

Concursul de Salvare a Pompierilor de la Generalitati pentru accidente de circulatie isi propune sa implementeze, prin aceste intalniri, noi proceduri de interventie in accidente de circulatie, impulsionarea profesionala a actiunii si incurajarea schimbului de tehnici si metodologii de lucru. În lunga sa istorie, acesta a devenit un instrument de instruire complementar gamei de cursuri specifice oferite de Școala Catalană de Pompieri și Protecție Civilă pentru Pompieri.

Toate manevrele pot fi continuat personal prin accesarea site-ului ISPC prin intrarea in poligon cu DNI sau live, in streaming , prin Canalul Youtube al Detașamentului de Pompieri din Generalitati (@bomberscatalunya)

Concursul XVII de salvare în accidente de circulație

Fiecare echipă va participa într-un singur mod și va efectua o singură manevră:

În Provocarea , în care echipa se va confrunta cu un scenariu de accident fără informații Ca și într-un caz real, va trebui să salvează un număr nedeterminat de victime, cu diferite niveluri de gravitate care pot evolua și în timpul manevrei: pot fi stabile, instabile sau cu risc iminent de deces. . Victimele pot suferi, de asemenea, diferite niveluri de capcane, atât fizice, cât și mecanice. În această manevră timpul nu va fi cronometrat. Responsabilul de consilieri va anunța comanda echipei când manevra este finalizată. Echipa trebuie să fie formată din șase membri, deși există cinci participanți posibili. În Linia de calificare trebuie să efectueze o manevră standard, în care trebuie salvată o singură victimă stabilă, adică fără a pune viața în pericol iminent stare, în maximum douăzeci de minute. Echipele participante trebuie să fie formate din șase membri în total. Un grup de consilieri va evalua fiecare dintre manevre, cu o atenție deosebită capacitatea de comandă a responsabilului fiecărei echipe, tehnica cu care pompierii efectuează descarcerarea și manevrele cu caracter sanitar în manipularea victimelor. Prin urmare, testele, care au loc într-un scenariu simulat, evaluează tehnicile și abilitățile utilizate în manevrele de salvare ale echipelor participante, precum și rapiditatea și îngrijirea cuprinzătoare a victimelor. În plus, consilierii vor participa la briefing-urile de după exercițiu și vor trimite un raport cu punctele de îmbunătățire ale fiecărei echipe

Sursa: Detașamentul de Pompieri din Generalitati organizează cea de-a XVII-a ediție a Concursului de salvare în Accidente de circulație cu participarea 43 echipe 203