#Madrid –

ÎN COLABORARE CU CENTRUL DE TRANSFUZII AL COMUNITĂȚII MADRID

Spitalul Universitar din Fuenlabrada, aparținând rețelei de sănătate publică a Comunității Madrid, a organizat un nou „maraton” de donare de sânge sub deviza „Salvați vieți, donați cel puțin de două ori pe an”, în colaborare cu Centrul de Transfuzie din regiune. . La această ediție au participat 201 de persoane și au fost efectuate un total de 185 de donații de sânge.

Această inițiativă de a consolida rezervele de sânge și de a răspunde cererii din spitalele din Madrid a fost posibilă datorită răspunsului cetățenilor din Fuenlabrada, Moraleja de Enmedio și Humanes de Madrid și lucrătorilor spitalelor care au venit să doneze sânge.

De asemenea, la realizarea acestui apel la donație au contribuit profesioniștii din domeniul asistenței medicale, medicii, lucrătorii de întreținere, sistemele informaționale, ospitalitatea și serviciile generale și toți cei implicați în logistica și dezvoltarea acestui maraton; în colaborare cu personalul Centrului de Transfuzii din Comunitatea Madrid.

În acest sens, Sala de clasă a Spitalului Universitar Fuenlabrada s-a alăturat din nou maratonului, susținând decorarea acestor zile cu desene și o murală participativă în care donatorii și-au lăsat numele scrise pe însemnări care simulau picături de sânge. În plus, elevii din clasă au lucrat în zilele anterioare concepte legate de donarea de sânge prin activități precum crearea de insigne handmade care au fost livrate donatorilor.

Colaborarea diferitelor entități

Spitalul Universitar Fuenlabrada apreciază sprijinul Consiliului Local Fuenlabrada, Consiliului Municipal Madrid Humanes, Consiliului Municipal Moraleja de En Medio, Postului Național de Poliție Fuenlabrada și asociațiilor de cartier din Fuenlabrada care au contribuit la diseminarea maratonului cu scopul de a crește afluxul de donatori în aceste zile.

În acest sens, centrul spitalicesc dorește să mulțumească în mod deosebit pentru participarea Clubului de Baschet Fuenlabrada și a Clubului de Fotbal Fuenlabrada, care au susținut această acțiune prin acordarea de bilete pentru meciurile respective cu scopul de a încuraja donarea de sânge în rândul populației generale. și profesioniștii spitalului înșiși. În plus, ambele echipe sportive au colaborat activ în promovarea maratonului de sânge.

Donarea de sânge la HUF

La Spitalul Universitar din Fuenlabrada se transfuzează anual 4.600 de unităţi de globule roşii, 500 de unităţi de trombocite şi 600 de unităţi de plasmă proaspătă congelată, cifre care evidenţiază importanţa acestor apeluri. Donarea de sânge este un gest simplu și abia deranjant, care nu durează mai mult de 20 de minute și permite unei persoane să ajute trei pacienți diferiți cu sângele lor.

Prin urmare, aceste tipuri de inițiative urmăresc conștientizarea populației cu privire la necesitatea donării periodice de sânge pentru ca activitatea spitalului să poată fi menținută corespunzător. Persoanele care doresc să doneze sânge în mod regulat o pot face la Spitalul Universitar Fuenlabrada de luni până vineri de la 10:00 la 20:00 în sala de donare, situată în pavilionul Extracții.

Sursa: Comunitatea Madrid – Peste 200 de persoane participă la „maratonul” de donare de sânge de la Spitalul Universitar Fuenlabrada