Campania Ministerului Egalității pentru Mândrie 32 va avea motto-ul „Mândria Țării”. Piesa sa principală este un poster care în această ediție încorporează noutatea de a avea o versiune dinamică și una statică, realizat de designerul grafic Cecilia Erlich.

Pentru aceasta ideea de țară care prețuiește diversitatea, Mândria LGTBI, este o problemă care nu este sectorială, care nu doar apără drepturile unui sector al populației, ci mai degrabă este o „Mândrie de țară” prin aceea că apără drepturile întreaga populație.cetățenie.

„Country Pride” se referă și la mândria de a trăi într-o țară incluzivă care pune preț pe diversitatea. În acest fel, se revendică ideea unei țări integratoare, respectuoase și democratice, care înaintează spre viitor într-un mod de neoprit, lăsând în urmă Spania în alb-negru. O țară bogată, diversă, plurală, deschisă și grijulie, care protejează drepturile și libertatea tuturor oamenilor, în special a femeilor și a persoanelor LGTBI. O Mândrie care face apel la aceeași idee de democrație, dar care în același timp ne îmbogățește ca societate și marchează calea luptei pentru o lume mai dreaptă și o conviețuire diversă și egalitară.

Ideea grafică a afișului se învârte în jurul unui steag spaniol care evoluează spre diferite steaguri care reprezintă diversitatea identităților LGTBI, de la trans, prin bisexual, până la non-binare. Toate diferite, în permanentă transformare și trăind împreună în armonie.

Rainbow AwardsLuni viitoare 27 în iunie, în ajunul lui 28 în iunie, Ziua Internațională a Mândriei LGTBI, va avea loc la 19h, la Residencia de Estudiantes din Madrid, actul instituțional al Ministerului Egalității Mândriei 2022 și predarea celei de-a 2-a Premii Curcubeu persoanelor remarcabile în vizibilitatea, susținerea și apărarea drepturilor persoanelor LGTBI, organizată de Ministerul Egalității și Direcția Generală Diversitate Sexuală și Drepturi LGTBI. Evenimentul va fi găzduit de prezentatorul Jordi Cruz, cunoscut pentru programe precum Club Disney sau Art Attack, și va include intervenții ale ministrului pentru egalitate, Irene Montero; secretarul de stat pentru egalitate și împotriva violenței de gen, Ángela Rodríguez; și Directorul General al Diversității Sexuale și Drepturilor LGTBI, Boti G. Rodrigo; pe lângă spectacolele muzicale ale lui Rodrigo Cuevas și Noelia Heredia „La Negri”, două referințe LGTBI în lumea muzicii.

Afiș de campanie pentru Pride 2022 cu sloganul „Pride of Country”.

Sursa: Guvernul Spaniei – Ministerul Egalității își prezintă campania pentru Mândrie 2022 cu motto-ul „Mândrie de țară”