Peste 200 de pasageri au ajuns în această seară la Barcelona după ce avionul companiei Wizz Air cu care plecaseră de la București și-a schimbat traseul.

Unul dintre pasageri a luat legătura cu redacția Românul ca să denunțe faptul că au fost lăsați singuri în aeroport și că nu au primit explicații după ce avionul a aterizat pe aeroportul El Prat din Barcelona.

Am plecat de la București cu întârziere și pe lângă asta am fost aduși la Barcelona, după ce ni s-a spus că nu se poate ateriza la Madrid din cauza vremii. Am prieteni care mă așteaptă la Madrid și îmi spun că deși a fost furtună pe aeroportul de acolo sunt avioane care aterizează și decolează. Suntem în aeroport și nu e nimeni de la companie care să ne ofere informații”, ne-a declarat Viorel Șerban, pasager în zborul W63171.

Avionul companiei ungare trebuia să ajungă la Madrid la ora locală 19:40, dar a aterizat în jurul orei 22 pe aeroportul din Barcelona.

Pe site-ul flightradar24.com se vede cum avionul a făcut mai multe ocolluri în apropierea Madridului după care a aterizat la Barcelona.

Au venit niște angajați de la Swissport care nu au nici o legătură cu Wizz Air și ne cer să semnăm pe o listă ca să ne ducă la autocare. Noi nu vrem să mergem cu autocarul până la Madrid”, ne-a mai spus Viorel Șerban.

Pasagerii sunt nemulțumiți de varianta continuării călătoriei cu autocarul până la Madrid și așteaptă explicații din partea companiei aeriene.

wizzair-zbor-deviat

Captură flightradar24.com

Printre persoanele deviate la Barcelona se află și minori, iar o nouă călătorie de câteva ore cu autocarul până la Madrid nu este pe placul pasagerilor.

Consulatul României de la Barcelona a luat legătura prin telefon cu persoanele afectate și precizează că deocamdată compania aeriană are datoria să le ofere o soluție pentru continuarea călătoriei, după care oamenii vor putea să denunțe situația prin care trec în aceste momente și să ceară explicații.

După mai bine de o oră de la aterizarea la Barcelona, pasagerii au fost îmbarcați în autocare pentru continuarea călătoriei spre Madrid.