Direcția Generală de Inovare și Cultură Digitală a Departamentului Culturii organizează masa rotundă „Jocuri video ca experiențe memorabile” , care va avea loc mâine la CaixaForum din Barcelona , marți, 5 aprilie, la orele 2008.

Tabelul va va avea loc în cadrul expoziției „Homo Ludens. Jocuri video pentru a înțelege prezentul ”și, într-un exercițiu de realitate și rigoare, vor aborda probleme precum de ce ne jucăm; ce oferă un joc video din punct de vedere estetic, psihologic și tehnologie; dacă jocurile video sunt o oportunitate pentru mame, tați, tutori și profesori, sau dacă înțelegem beneficiile pe care le au în domeniul educației și competențelor.

Industria jocurilor video este una dintre cele mai puternice industrii culturale din Catalonia. În ciuda acestui fapt, jocurile video sunt adesea văzute ca dăunătoare. Se vorbește mult despre abuzul și utilizarea greșită a acestuia și despre efectele nocive pe care le are asupra oamenilor, dar se vorbește puțin despre cum jocurile video, gamification și jocuri serioase sunt puse la dispoziția utilizatorilor pentru a-și învăța și a-și îmbunătăți abilitățile. Dacă au mecanisme care le fac atractive, de ce să nu le folosești pentru a educa și a instrui oamenii? De aici și jocurile serioase , jocuri serioase sau aplicate, concepute cu scop formativ și cu rol didactic ce îmbină învățarea și distracția.

La masă vor fi trei speakeri, profesioniști cu o carieră îndelungată în domeniul jocurilor video și specialiști în serioase game , care vor evidenția cum pot fi benefice jocurile video ca instrument de antrenament.

Oscar García Pañella

Are un doctorat în realitate virtuală aplicată la medicină de La Salle-URL (2004 ) și a absolvit Centrul de Tehnologie de Divertisment al Universității Carnegie Mellon (Pittsburgh, SUA, 2008 ). Este directorul academic al primului centru universitar de jocuri video și jocuri aplicate din Barcelona, ​​​​ ENTI (Școala de Noi Tehnologii Interactive) a Universitatea din Barcelona, ​​​​în mai mult decât un consultant și partener în compania Gamification and Transmedia Narrative Cookie Box , fondată pe 2010. A creat masterul online în Gamification și Narațiune Transmedia de la școala de afaceri IEBS, prima din stat, care este acum ediții. Lucrează ca consultant și trainer pentru multe organizații și participă la proiecte europene de cercetare (GameWise, jamToday, GameBIZ, Robogenius, Playing for Real, interSTEM etc.).

Gisela Vaquero

Designer de jocuri video. Fondatoare a Women in Games Spain , o organizație care promovează, ajută și oferă vizibilitate femeilor dezvoltatoare și jucători de jocuri video și companiei de jocuri video Jellyworld . Absolventă în Comunicare Audiovizuală la Universitatea din Barcelona, ​​s-a specializat în jocuri video cu un master în Design și Programare de jocuri video la Universitat Politècnica de Catalunya și a studiat Scenariul de film la Școala de Film din Barcelona. De când a început să dezvolte jocuri video pe 2010, a creat software de divertisment pentru computere, telefoane mobile și VR. În prezent, ea dezvoltă jocuri video și jocuri serioase care promovează și fac femeile vizibile. Este profesor colaborator la Masterul în Design și Programare de jocuri video la UOC.

David Tugués

Antreprenor de natură neliniștită din

Jocurile și jocul au rezonat întotdeauna în el, dar este din 2012 când începeți să vă scufundați serios în înțelegerea modului în care funcționează proiectele gamificate *, a stadiului tehnicii, a repercusiunii și proiecției acesteia, realizând Masterul în Gamification și Narațiune Transmedia la IEBS pe 2012). El a găsit în gamification un set de strategii ordonate pentru a se concentra sistematic pe crearea de proiecte și instrumente pentru a ajunge la oameni.

În prezent este partener al Kailacom , proiecte techno-play și AdventuriQ , o platformă pentru implementarea și urmărirea proiectelor gamificate . Sursa: 59178092 Cultura organizeaza masa rotundă „Jocuri video ca experiențe memorabile” pentru a răspândi aspectele pozitive ale jocurilor