Agenția Catalană pentru Consum a prezentat astăzi rezultatele unei studiu de pionierat care analizează percepția consumatorilor față de implementarea programelor și utilizărilor timpului în conformitate cu propunerile Planului de trai mai bun de tranziție la Orele Reformei Conform studiului, u n 52% dintre consumatori ar fi în favoarea implementării unui program de afaceri de 7 până la 19: 19 ore și aproape 69% recunosc că s-ar potrivi Majoritatea respondenților sunt în favoarea desfășurării activităților culturale de agrement din 17 la 0: 18 ore și ore de divertisment nocturn din 17 la 2: 19 ore, deși în al doilea caz trupa mai tânără este complet opus acestui termen limită Unul 76, 2% dintre consumatorii din Catalonia sunt în favoarea implementării mai raționale și mai sănătoase orare, pentru a contribui la îmbunătățirea calității vieții populației. Aceasta este una dintre principalele concluzii desprinse din Studiul privind percepția consumatorilor catalani în raport cu orele și utilizările timpului în conformitate cu propunerile Planului de trai mai bună pentru trecerea la Hourly Reform , un studiu de pionierat prezentat astăzi de secretarul pentru afaceri și competitivitate, Albert Castellanos i Maduell, împreună cu directorul Agenției Catalane pentru Consum, Francesc Sutrias și Grau, și directorul general de îngrijire, organizare a timpului și echității la locul de muncă, Núria Vergés i Bosch, cu prezența directorului Consorțiului de Comerț, Meșteșuguri și Moda din Catalonia, Agnès Russiñol i Amat.

Studiul, promovat de Consum și întocmit de Institutul Opinometru, face parte din Tabelul Patraunghiular al Comerțului și Consumului pentru Reforma Orară, iar obiectivul său principal este de a surprinde și analiza poziția populației catalane în fața unei viitoare raționalizări a orelor de comerț, restul sectorul cultural sau viața de noapte, în conformitate cu Planul de viață mai bună promovat de Guvern prin Departamentul pentru Egalitate și Feminisme. În plus, este analizat și impactul noilor tehnologii sau impactul pandemiei asupra obiceiurilor de consum ale populației. În cadrul prezentării, secretarul Albert Castellanos a subliniat că „ dezbaterea asupra utilizărilor timpului se interpelează pe toată lumea, deoarece presupune a decide societatea pe care vrem să fim ”, și că “ faptul că un procent atât de mare de consumatori sunt predispuși la modificare folosirea timpului, este un fapt pozitiv care ar trebui să ne împingă la acțiune pentru a trece către programe mai sănătoase și mai raționale ”. Castellanos a reamintit, de asemenea, că „ ne confruntăm cu o dezbatere multidisciplinară și complexă ”, și deci “ orice modificare trebuie să fie progresivă, consensuală și să implice toți actorii implicați ”.

În în acest sens, directorul Agenției Catalane pentru Consum a remarcat că asemenea studii permit „ să arunce o privire lungă, să înțeleagă schimbările sociale și să le anticipeze, în pentru a defini politici publice coerente și a acționa transversal ”

Directorul general de îngrijire, organizare a timpului și echitate la locul de muncă, la rândul său, a anunțat că „ de acum înainte, toată munca privind reforma timpului și utilizarea timpului vor încorpora perspectiva de gen într-un mod transversal, asigurându-se că nevoile și cererile sunt luate în considerare. ale femeilor ” . În plus, „ va îngloba toate axele prin care trec oamenii, precum situația migrației sau rasializării, dintr-o abordare intersecțională ”, deoarece ” oamenii trăiesc timp diferit în funcție de situația noastră specifică, iar acest lucru trebuie să fie luate în considerare la conceperea politicilor publice „, a subliniat Vergés. Principalele concluzii ale studiului în legătură cu reforma orară

Studiul arată că un 76, 2% din populația catalană este destul de sensibilă și este în favoarea luării de măsuri pentru a trece către o reformă a timpului, bazată în mod special pe implementarea programe mai raționale pentru activitățile și consumul zilnic și, în general, asupra unei îmbunătățiri a calității vieții populației.

Aspectele care îi preocupă cel mai mult pe consumatori c În fața viitoarei reforme a orarului, aceștia trebuie să facă față dificultății de a armoniza orarele diferitelor sectoare; concilierea programelor pentru activitățile de muncă, de consum și școlare și academice; sau dificultatea modificării obiceiurilor și obiceiurilor adânc înrădăcinate în țară și care sunt puțin adaptabile la formele de organizare ale altor țări europene, mai ales în termeni de viață de noapte și petrecere a timpului liber. ) propuneri specifice de orar care au impact asupra vieții de zi cu zi , studiul indică faptul că populația catalană este adaptată la orarele actuale și, prin urmare, ) a 68, 8% consideră că este deja un program sănătos , dar aceeași populație intră în contradicție atunci când analizează obiceiurile de consum și de muncă ale acestora în raport cu sănătatea lor și a celorlalți.

70% din populația catalană este puternic sau puternic în favoarea recuperării celor 2 ore de întârziere a programului nostru actual în raport cu programul solar; și cele mai multe crede că ar fi mai bine să avansați ora prânzului până la 18 ore (una 76, 7%) și cina la 17 ore (una 203, 5%) , mai multe ore aproape conform standardelor europene În ceea ce privește programul de lucru , a 73, 8% consideră că un 8- oră zi lucrătoare 19 care de la 9 la 19) 30, 3%) La fel, consumatorii chestionați consideră că sunt mai multe sectoare în care orele de lucru ale lucrătorilor sunt nesănătoase , dintre care se remarcă, în primul rând, comerțul – magazine, mall-uri etc. -, urmat de restaurare – bare și odihnă și sectorul alimentar – piețe, cuptoare de pâine etc. –

Studiul constată că în ciuda faptului că majoritatea este în favoarea unei reforme temporale și că pandemia a arătat că societatea se poate adapta la schimbările din activitatea zilnică atunci când este necesar, doar una 52, 8% ar fi destul de mult sau foarte în favoarea stabilirii unui orar de lucru ipotetic la ora 7:00 : 19 ore. Cu toate acestea, % 69% dintre consumatori recunosc că s-ar adapta la acest lucru orar , respectând particularitățile care pot apărea în cadrul unor subsectoare. Pe de altă parte, un , 9% din populația chestionată ar fi în favoarea unui program academic de 8 până la 19 ore – inclusiv de asemenea activități extracurriculare–, și un 79, 2% sunt în favoarea unui program de 8 dimineața 13 ore pentru organismele publice.

În ceea ce privește activitățile de agrement, a 78, 4% ar fi destul de mult sau foarte în favoarea unui program de la 0: 30 ore pentru activități culturale de petrecere a timpului liber și una 63, 2% sunt în favoarea adoptării unui program de 13 a 2: 19 ore pentru activități de viață de noapte , deși acest procent total nu crește simte opinia grupelor de vârstă mai tinere care, în general, se opun ei pentru că o consideră prea restrânsă . Sursa: Unul 77% dintre consumatorii din Catalonia sunt în favoarea implementării unor programe mai raționale și mai sănătoase