Curtea de Conturi din Romania a realizat recent un control asupra activitatilor, din ultimii doi ani din diaspora, finantate de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul guvernului Romaniei. Potrivit publicatiei Gazeta Romaneasca din Italia, institutia de control a descoperit mai multe nereguli legate de acordarea subventiilor sau a unor premii in bani pentru anumite organizatii si persoane din strainatate.

In articolul „Raportul Curtii de Conturi dezvaluie dezastrul de la DRP”, jurnalistii de la Gazeta Romaneasca citeaza mai multe nereguli semnalate de inspectorii de la Curtea de Conturi.

Deocamdata nu exista nici o comunicare oficiala din partea Curtii de Conturi si nici din partea DRPR care, de altfel, nu ofera nici o informatie concreta despre proiectele finantate pe pagina web, iar prin accesarea linkul-ui „Raport de activitate” se poate deschide un formular gol. 

Noul cabinet propus de premierul desemnat Victor Ponta urmeaza sa asigure si continuitatea la conducerea Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni, insa deocamdata nu se stie cine va prelua departamentul condus pana acum de Eugen Tomac. 

{loadposition publi}

{loadposition comment}