Politia spaniola a arestat 3 cetateni romani care sunt acuzati ca au jefuit o batrana dupa ce aceasta iesise dintr-o banca din orasul Vigo si se indrepta spre casa. Dupa ce au supravegheat-o pe femeie atat in interiorul bancii cat si afara, cei trei au urmarit-o si i-au luat cu forta suma de 2100 de euro, bani pe care tocmai ii scosese din cont, informeaza ziarul local Faro de Vigo.

Un localnic care a vazut scena a alertat o patrula a Politiei locale si le-a spus politistilor ca 4 barbati au jefuit o batrana, dupa care s-au dus intr-un parc din apropiere. Martorul le-a spus politistilor si cum aratau suspectii. Astfel, la scurt timp, politia a reusit sa-i prinda pe 3 dintre presupusii autori ai furtului cu violenta si au gasit asupra lor suma de 2100 de euro.

Femeia le-a explicat politistilor tot ce s-a intamplat, cum a extras banii din cont si cum a fost atacata dupa aceea, in momentul in care intra in scara blocului. Initial, cei patru barbati au incercat sa-i distraga atentia in timp ce incercau sa-i sustraga punga de hartie in care se aflau banii. Femeia si-a dat seama si a incercat sa se opuna, insa forta celor 4 a fost covarsitoare.

Cei trei arestati sunt suspectati de a fi autori si ai altor furturi produse in piata din localitate si au fost prezentati judecatorului. Politia crede ca suspectii fac parte dintr-o retea de hoti de buzunare care actioneaza in regiune.

In ultimii ani, presa spaniola a relatat din ce in ce mai mult despre prezenta grupurilor de romani, adesea minori care nu pot fi arestati, care jefuiesc persoane la iesirea din banca sau la bancomatele.

{loadposition publi}