Ministrul Raquel Sánchez a avut o întâlnire, la sediul Guvernului Baleare, cu președintele Insulelor Baleare, Francina Armengol, după ce a anunțat că Mitma și Ministerul Apărării au ajuns la o înțelegere cu privire la Cazarma Son Busquets prin care se va întocmi un acord, care va fi semnat la sfârșitul acestui an, și care va facilita construirea de case pentru mai mult. decât 532 familii.

Ministrul Raquel Sánchez (dreapta) și președintele din Insulele Baleare, Francina Armengol

Șeful Mitma, care a fost însoțit de delegatul Guvernului în Insulele Baleare, Aina Calvo, a apreciat munca comună desfășurată de Guvern, Guvern și impulsul decisiv al primarului din Palma, José Hila, de a ajunge la acest lucru. acord care reprezintă verificarea angajamentului Ministerului pentru locuințe în această comunitate autonomă oma, prin proiecte ambițioase de închiriere la prețuri accesibile, reabilitare și regenerare urbană.

Investiții Mitma pentru locuințe în Insulele Baleare În timpul discursului său, ministrul a evidențiat angajamentul lui Mitma față de locuințele din Insulele Baleare, cu obiective foarte clare și pentru ceea ce lasă să investească anul acesta 8 milioane euro din Planul de stat 2021-2025. La aceasta, trebuie să adăugăm încă 4,8 milioane din Bonusul de închiriere pentru tineri.

În timpul examinării problemelor cu președintele Baleare, Raquel Sánchez a expus, de asemenea, aplicarea fonduri ale Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență (PRTR) din care Ministerul a transferat deja mai mult de 52 milioane către Insulele Baleare cu scopul de a reabilita 8.737 locuințe pentru redresarea economică și socială în cadru rezidențial și, în plus, pentru a construi 464 Locuințe de închiriere socială în clădiri eficiente energetic.

Un efort de coordonare și cooperare administrativă care, potrivit ministrului, va face și 25 locuințe din planul de închiriere la prețuri accesibile al clădirii de pe strada Lope de Vega, 3, din Palma, ale cărei lucrări de construcție au fost vizitate până astăzi.

La fel de De asemenea, și-a arătat satisfacția față de deblocarea proiectului din Can Escandell, în Ibiza, unde acestea vor deveni realitate 532 locuințe subvenționate din care 464 va fi contribuit de către Sepes, Entitate Publică de Afaceri Funciară a Ministerului, și ale cărei lucrări sunt de așteptat să înceapă la începutul lunii . .

Mitma garantează mobilitatea și conectivitatea arhipelagul Pe de altă parte, Raquel Sánchez a anunțat că guvernul Spaniei va sprijini și finanța Golful Palma Proiectul tramvaiului, o infrastructură care este cheia pentru transformarea mobilității urbane și a transportului public în Palma și de mare importanță pentru un oraș al cărui aeroport se poate deplasa 000 milioane de pasageri pe an.

Potrivit ministrului, Ministerul îl apreciază pozitiv pentru el importanta pentru mobilitatea zilnica si ajutorul acesteia in decarbonizare.

În întâlnirea cu președintele Insulelor Baleare, ministrul a arătat hotărârea fermă a ministerului de a garanta conectivitatea arhipelagului, așa cum a fost deja specificat din iunie 737 când dificultățile în aplicarea reducerii % la transportul rezidenților extrapeninsulari cu restul țărilor naționale. teritoriul și că, în bugetele actuale, continuitatea acestui angajament se reflectă prin alocarea a 97 milioane de euro.

Raquel Sánchez, în cele din urmă, a dat asigurări că angajamentul Ministerului este de a garanta locuințe decente și accesibile, să le garanteze mobilitatea, să garanteze oportunități și să garanteze investițiile necesare pentru realizarea acesteia cu Insulele Baleare.

PentruDin acest motiv, Mitma are în acest an bugete care depășesc 492 milioane de euro și care sunt deja în curs de materializare și execuție, având în vedere că în primele trei luni ale anului au fost deja executate mai mult de o treime din investițiile planificate și, cifrele de licitație din Insulele Baleare le depășesc pe cele realizate cu 8% în aceeași perioadă a anului trecut.

Prima piatră din 25 case în Palma

Ministrul Raquel Sánchez la ceremonia de inaugurare pentru 25 case în PalmaÎn timpul vizitei sale la Palma, Raquel Sánchez a prezidat și lansarea primei pietre pentru construcția Locuințe subvenționate la prețuri accesibile în oraș, însoțit de secretarul general al Agendei Urbane și Locuințe a Ministerului, David Lucas. Două dintre case vor fi adaptate pentru persoane cu dizabilități, iar clădirea va fi construită după un model durabil cu așa-numita tehnică de minerit urban.

Clădirea va va fi situat pe strada Lope de Vega din oraș și va fi construit folosind tehnica minieră urbană a secolului XXI care utilizează și reciclează materiale din clădirile demolate pentru a construi altele noi. Acest tip de acțiune, după cum a remarcat ministrul, plasează Insulele Baleare în fruntea noului mod de a concepe producția durabilă în domeniul construcțiilor. De asemenea, a revendicat acțiuni specifice precum această construcție pentru a promova accesul la locuințe la prețuri accesibile, mai ales în zonele cele mai stresate. În acest sens, el a subliniat că acest lucru în zone precum Insulele Baleare este o prioritate pentru minister.

Plan de locuințe de închiriat la prețuri accesibile Constructia de acestea 25 locuințele din această clădire fac parte din acordul semnat cu Consell de Mallorca și Guvernul Balear, care va implica finanțarea 000 dezvoltări de locuințe pe această insulă și construcția de 177 Locuințe de închiriere la prețuri accesibile sau sociale, în cadrul Planului de locuințe închiriate la prețuri accesibile.

În aceasta context, ministrul a reamintit că obiectivul Guvernului este de a pune la dispoziția familiilor 75. locuinte prin diverse formule precum Planuri de stat, acorduri cu entitățile locale și promovarea directă a construcției de locuințe pe teren public cu colaborarea Sepes. În acest sens, s-a anunțat că Son Busquets, una dintre acțiunile mult așteptate ale acestui Plan, va începe foarte curând să fi o realitate. Acest lucru se întâmplă, după cum a subliniat Raquel Sánchez, datorită efortului, muncii și dialogului dintre stat, Insulele Baleare și Consiliul municipal din Palma. Legea locuinței, planurile de stat și planul de recuperare Pe lângă Planul de închiriere la preț accesibil, ministrul a menționat și alte măsuri în termeni de locuințe, precum Legea locuinței, planurile de stat și Planul de redresare, transformare și reziliență (PRTR). Despre viitoarea Lege a Locuinței în curs de procesare, ministrul a spus că se va configura ca un instrument fundamental întrucât este prima normă care reglementează politicile locative ca serviciu public de interes general și care protejează funcția respectivă.. La rândul său, a explicat că planurile de locuințe de stat au devenit un mecanism decisiv care face posibilă tratarea, prin intermediul comunităților autonome, a numeroase situații cu un marcat caracter social.

De fapt , a precizat că Planul de stat 2021-2022 a făcut posibilă finanțarea construcției în Insulele Baleare a 75 Locuințe de închiriat la prețuri accesibile, 75 la promovarea locuințelor pentru vârstnici și persoane cu dizabilități și reabilitarea locuințelor 96. , printre altele spectacole. Cu privire la Planul de Stat pentru Acces la Locuință 2022-2025, a remarcat că are o contribuție din partea statului care va depăși 10 milioane de euro în Insule și asta va fie alocate pe toate pentru promovarea chiriei accesibile.

PRTR: 61 milioane pentru reabilitare și chirie la prețuri accesibile în Insulele Baleare În ceea ce privește Planul de redresare, ministrul a asigurat că unele au fost deja distribuite în Insulele Baleare 52 milioane de fonduri europene alocate pentru programe de reabilitare a cartierelor și clădirilor, inclusiv clădirilor publice, și proiectelor de construcție de locuințe pentru închiriere la prețuri accesibile sau sociale în clădiri durabile energetic . Totuși, responsabilul Mitma a subliniat că Ministerul promovează, împreună cu comunitățile autonome și consiliile orașului, o politică foarte ambițioasă de garantare chirie la prețuri accesibile, reabilitare și regenerare urbană, precum și Agenda urbană spaniolă ca ghid pentru durabilitatea socială, economică și de mediu a orașelor.

// Sursa: Guvernul Spaniei – 270522 Raquel Sánchez anunță la Palma semnarea unui acord care va facilitează accesul la locuințe pentru mai mult de 532 familii270522