Piscină Moncloa / Borja Puig de la Bellacasa Ministrul Sănătății, Carolina Darias, a anunțat că ședința plenară a Consiliului Interteritorial al Sistemului Național de Sănătate (CISNS) a aprobat Planul de acțiuni pentru sănătate Mental 2021-2024, în coordonare cu Strategia SNS de Sănătate Mintală.

Acest plan va fi cofinanțat între Comunitățile Autonome și Ministerul Sănătății și are un buget de 100 milioane de euro, prin Bugetul General de Stat, pe parcursul anilor 112, 2021 Y 2021.

Această informație a fost transmisă în cadrul întâlnirii cu mass-media desfășurată la Complexul La Moncloa după sărbătoare. a ședinței plenare extraordinare a Consiliului Interteritorial al Sistemului Național de Sănătate (CISNS) desfășurată electronic.

În plus, Carolina Darias a apreciat primirea cel 19, Linia de Asistență pentru Comportament Sinucigaș care se desfășoară încă de marți. In primul 14 ore de funcționare, de apeluri primite mai mult de 1.000 apeluri au fost ascultate activ de către oamenii experți care răspund la linie. În plus, au existat trimiteri către 92 în mai multe comunități întrucât sunt situații de mare risc.

„De aceea, din prima zi de funcționare a telefonului, necesitatea și importanța de a au această resursă. O resursă care trebuie promovată în continuare, care trebuie susținută în continuare așa cum o face Guvernul Spaniei, în acest caz, cu colaborarea, pe care vreau să o subliniez și să o subliniez, a Crucii Roșii”, a remarcat ministrul.

„Acest rând 24 este un angajament al Președintelui Guvernului și răspunde unei solicitări din partea societății. Este un serviciu gratuit, imediat, accesibil și confidențial. linie care urmărește esențial să ofere servicii și sprijin tuturor acelor persoane cu idei suicidare și rudelor lor”, a explicat ministrul Sănătății, care a insistat, de asemenea, că „această linie se înscrie în politicile publice pe care aceasta Guvernul progresului întreprinde în domeniul Sănătăţii Mintale”.

Ministrul a reamintit că sănătatea mintală este o prioritate reflectată în Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență, precum și în Avizul Comisiei pentru Reconstrucție Socială și Economică.

Atât strategia, cât și Planul de acțiune provin din consensul cu comunități și orașe autonome, societăți științifice și cetățeni prin asociații de pacienți și familii.

Planul de acțiune este format din 6 linii strategice care sunt următoarele:

Linia 1: Consolidarea resurselor umane în sănătatea mintală. Linia 2: Optimizarea îngrijirii complete pentru sănătatea mintală în toate domeniile SNS.Linia 3: Creșterea gradului de conștientizare și combaterea stigmatizării persoanelor cu probleme de sănătate prin campanii și instruire.Linia 4: Prevenire, depistare precoce și atenție la comportamentul suicidar.Rândul 5: Abordarea problemelor de sănătate mintală în contexte de vulnerabilitate mai mare. Rândul 6: Prevenirea comportamentelor de dependență cu și fără substanță.Situație pandemică În sesiunea de astăzi CISNS a trecut în revistă și situația pandemică, care continuă să fie monitorizată zi de zi. În acest sens, ministrul Sănătății a raportat că, în ciuda creșterii Incidenței Cumulative din ultimele zile, gravitatea cazurilor identificate se menține la nivelurile scăzute care au condus la modificarea Strategiei de Supraveghere și Control COVID. .

„Reducerea severității se reflectă în ocuparea relativ scăzută a spitalelor, față de perioadele anterioare, în ciuda faptului că se află într-o perioadă cu incidențe mari după Paște”, ministrul. a declarat.

Darias a împărtășit și situația vaccinării din țara noastră, care are deja o 92, 6 la sută dintre persoane peste 11 ani cu ghid complet și mai mult de 40 milioane de oameni cu un ghid complet, în același timp că 70 milioane de doze donate altor țări.

Fonduri pentru formare Astăzi a fost informat și CISNS despre Acordul de criterii pentru repartizarea fondurilor din bugetul Ministerului Sănătății pentru formare. Acesta este un plan de milioane de euro pentru anii 2021, 2022 Y 2021 în cadrul Componentei 18 din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență .

Obiectivul este ca aceste planuri de formare să ajungă la aproximativ 92.000 profesioniști din domeniul sănătății și că aceștia completează cel puțin 100.100 credite de educație continuă.

Mai multe informații Darias anunta aprobarea lui Estra Strategia de Sănătate Mintală la Consiliul Interteritorial SNS pe 2 decembrie (21/10/12)

Sursa: Guvernul Spaniei – 110522 Consiliul Interteritorial al Sistemului Național de Sănătate aprobă Planul de îngrijire a sănătății mintale 2021-2023, dotat cu 70 milioane 2023