Ministrul Sănătății, Josep Maria Argimon, a inaugurat în această dimineață noua clădire a Clinicii Locale Riells i Viabrea, cu care populația și profesioniștii câștigă calitate în îngrijirea și confortul unităților. Noua unitate, administrată de Institut d’Assistència Sanitària, a intrat în funcțiune la 1 februarie, odată cu finalizarea transferului de la vechile unități situate în Plaça de la Vila.

Ministrul a vizitat biroul însoțit și de primarul, Josep Maria Bagot; managerul teritorial al Institutului Catalan de Sănătate (ICS) din Girona și al Institutului de Îngrijire a Sănătății (IAS), Joaquim Casanovas; directorul sectorului de sănătate Gironès, Pla de l’Estany, Selva și Alt Maresme, Salvador Campasol; directorul de asistență primară IAS-ICS Girona, Esteve Avellana, directorul echipei de asistență primară Breda-Hostalric, Mario Miguel Andrade și directorul adjunct, Susanna Trèmols, împreună cu echipa de profesioniști.

În discursul său, ministrul a subliniat că noul birou local din Riells i Viabrea „va îmbunătăți asistența medicală în municipiu și va oferi un serviciu adaptat noilor nevoi ale populației”. El a mai remarcat că unitățile nou deschise nu reprezintă doar o îmbunătățire pentru pacienți, ci și pentru condițiile de muncă ale profesioniștilor. Tocmai îmbunătățirea spațiilor și adaptarea acestora la noile nevoi este o linie care este întărită de către Departamentul Sănătății.

La rândul său, primarul orașului Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot, a a fost mulțumit de aceste noi dotări și a evidențiat construcția noului centru pentru ca acesta să poată fi adaptat progresiv la creșterea viitoare a municipiului. În această linie, el a evidențiat dimensionarea și designul acestuia, care garantează un spațiu „confortabil și confortabil” în care pacienții „se simt mai bine”.

Construcția noii unități a trecut în sarcina Sănătății Catalane. Serviciu, cu o investitie de 1. 668.100 Euro. Centrul, situat in Carrer de Baix s/n, ocupa o suprafata construita de 566 metri patrati si in total . întrebări. Are o zonă de medicină generală, cu consultații pentru medicină, asistență medicală și pediatrie cu sală de așteptare proprie; o zonă administrativă și de servicii cetățenești și o zonă polivalentă cu o sală de tratament, un consult de moașă și o sală de așteptare. Unitatea dispune de asemenea de o sală de educație pentru creșă și spații pentru muncitori

Biroul local din Riells i Viabrea, cu o populație alocată de aproximativ 3. 100 locuitori, face parte din Zona de bază de sănătate (ABS) Breda-Hostalric, care include municipiile Breda, Hostalric, Massanes, Riells și Viabrea și Sant Feliu de Buixalleu. În ABS, în ansamblu, echipa de îngrijire primară deservește o populație alocată de aproape 12. 800 locuitori

Proiectul arhitectural este opera studioului Comas Pont Arquitectures și a fost unul dintre finaliștii Premiilor de Arhitectură ale județelor Girona 2022 . Construcția sa se remarcă prin faptul că este un echipament durabil, minimizând generarea de CO 2 în ciclul de viață al materialelor, asigurând un mediu sănătos în interior și cu o structură din lemn vizibilă din interior clădirea care oferă o atmosferă mai primitoare. Centrul are cel mai mare rating energetic (A)

Sursa: Consilierul Argimon inaugurează noul Riells i Clinica Locală Viabrea