AQuAS câștigă premiul Innovation Procurement StrategyAgenția pentru Calitatea și Evaluarea Sănătății din Catalonia (AQuAS) a primit premiul la categorie Strategia de achiziții pentru inovarede Premiile europene pentru achiziții pentru inovare 2022 (EUIPA), în calitate de coordonator al Consorțiul RITMOCORE.

RITMOCORE este unul dintre principalele proiecte în achizițiile publice de soluții inovatoare de sănătate din Uniunea Europeană, are finanțare din programul Orizont 2020 și este format din Fundația pentru Managementul Sănătății a Spitalului de la Santa Creu i Sant Pau, Bellvitge. Spitalul Universitar, Fundația de Asistență Reciprocă Terrassa, VALDE Innova (Spania) și Spitalul de Inimă și Piept Liverpool (Regatul Unit).

The Premiile europene pentru achiziții pentru inovare ei recunosc promovarea achizițiilor inovatoare în spațiul european și subliniază importanța lucrului în comun între cumpărători și furnizori pentru a implementa soluții inovatoare pe piață și, astfel, a transforma furnizarea de servicii medicale într-un model de valoare ridicată pentru pacienți.

Ceremonia de premiere a avut loc laSummit-ul Consiliului European pentru Inovarela Bruxelles, și a reunit companii din sector, companii emergente, echipe de cercetare și inovare, investitori și factori de decizie politică.

Scopul acestei întâlniri a fost crearea de rețele, dezbaterea evoluțiilor și provocările politicilor europene de inovare și stabilirea de legături între entitățile organizatoare și colaboratoare. Grupurile participante au putut, de asemenea, să afle despre proiectele în derulare și cele cofinanțate în prezent de EIC.

sursă: AQuAS câștigă premiul Innovation Procurement Strategy la European Innovation Procurement Awards 2022