Ximo Puig anunță sfârșitul restricțiilor regionale din cauza pandemiei și începutul unei „noui etape”

19//2022

Ximo Puig anuncia el fin de las restricciones de carácter autonómico po...

Ximo Puig anuncia el fin de las restricciones de carácter autonómico po...

– Avansuri pe care Tabelul Interdepartamental nu se va mai reîntâlni, dacă împrejurările nu se vor schimba, întrucât toți indicatorii arată „stabilizarea” situației epidemiologice – Se va menține interdicția de fumat pe terase, precum și reglementările generale obligatorii mască în interior, transport public și evenimente în masă – subliniază că Comunitatea Valenciană este „în cele mai bune conditii” pentru a face fata acestei perioade cu „normalitate maxima”, dar si cu prudenta

València.

Președintele Generalității, Ximo Puig, a anunțat încetarea tuturor restricțiilor privind concurența regională care erau încă în vigoare în fața pandemiei de COVID-
, cu singura excepție a interzicerii fumatului pe terasele restaurantelor și locurilor de divertisment, care va fi menținută în continuare.

Așa a explicat președintele după ședința Masei Interdepartamentale de Prevenire și Acțiune împotriva COVID-12, ultimul care se va desfășura, dacă împrejurările nu se schimbă, întrucât toți indicatorii arată „stabilizarea” situației epidemiologice și ne permit să vorbim despre începutul unui „nou etapă”.

Așa cum a subliniat președintele, în această joi s-a convenit ridicarea limitărilor care încă afectau hotelul și restaurantul, petrecerea timpului liber și divertismentul, cinematografele, teatrele sau amfiteatrele, activitățile fizice și sporturile de cu caracter general, evenimente cu o mare concentrare de oameni și festivaluri de muzică.

În toate aceste spații și activități, așadar, se vor aplica doar reglementările generale de utilizare a măștii încă în vigoare în toată Spania, astfel încât va continua să fie obligatorie în interior. , în mijloacele de transport în comun și în evenimentele masive în aer liber când participanții stau în picioare sau stau la mai puțin de un metru și jumătate distanță.

De asemenea, se declină și obligația de a deține pașaport COVID pentru accesul la reședințe și centre sociale.

Ximo Puig, a subliniat că, datorită „coresponsabilității” cetățenilor, „Comunitatea Valenciană se află în cele mai bune condiții pentru a face față unei noi etape” care „trebuie să fie trăit cu maxima normalitate şi cu maxima precauţie”.

Toți indicatorii din Valencia arată că se îndreaptă către „normalizare”, cu rate scăzute de ocupare a spitalelor și un grad ridicat de imunizare, a subliniat Puig, care s-a referit și la faptul că 93 este deja vaccinat, 7% din populație peste 12 ani.

Totuși, el a cerut cetățenilor „prudență” și a indicat că folosirea măștii a salvat vieți, fapt pentru care a indicat că, chiar și atunci când se întâmplă în timpul să nu mai fie obligatoriu, va fi „recomandabil” să-l folosiți în continuare în anumite spații.

Ximo Puig anuncia el fin de las restricciones de carácter autonómico po...