– Vicepreședintele semnează cu FVMP acordul care lansează al II-lea Plan de Formare pentru Asistența Primară a Serviciilor Sociale

– Planul descentralizează formarea oferta cu locatii in Vinaròs, Alcoy, Elda si Alzira pentru a ajunge mai bine pe intreg teritoriul

– Anul acesta 35 cursuri cu 1.385 ore și o prognoză de a ajunge la 2.310 oameni profesioniști

Vicepreședintele și ministrul pentru egalitate și politici incluzive, Mónica Oltra, a evidențiat „nevoia fundamentală” de a” să garanteze, să actualizeze și să îmbunătățească pregătirea și modernizarea miilor de lucrători ai serviciilor sociale de Asistență Primară ale administrațiilor locale, care sunt cei care cunosc din prima mână nevoile și pretențiile vecinilor”.

În acest sens, ați reamintit că politicile sociale promovate de departamentul dumneavoastră susțin în 2022 un total de .385 locuri de munca de calitate, nerelocabile, cu valoare adaugata in domeniul economiei celor trei „c” (creștere, îngrijire și vindecare)”, care include miile de profesioniști din Asistență Socială, Psihologie, Integrare Socială, Drept, Educație Socială etc. care lucrează în echipele de asistență socială primară. Servicii.

Oltra a făcut aceste declarații după semnarea acordului de colaborare cu FVMP pentru implementarea Planului II de Formare pentru Asistența Primară a Echipelor de Servicii Sociale IVAFIQ-FVMP, care a fost și el semnat de vicepreședintele FVMP, Diego Gómez; secretarul adjunct și șef al zonei de formare a Federației, Tamara Martínez și directorul general al Institutului Valencian de Formare, Cercetare și Calitate în Servicii Sociale, Joan Crespo. Vicepreședintele a subliniat că acest acord are ca obiectiv „formarea personalului care îngrijește publicul la început, deoarece serviciile sociale de Asistență Primară sunt poarta de acces către Sistemul Public Valencian de Servicii Sociale”.

Oltra a subliniat că această activitate comună și coordonată „garantează implementarea Legii Serviciilor Sociale Incluzive, cu accent pe promovarea serviciilor de calitate, îmbunătățirea beneficiilor și garantarea formării umane. resursele de care are nevoie sistemul public de servicii sociale.

În acest sens, el a subliniat că acordul semnat astăzi permite „să lucrăm cu mai multă intensitate la modernizarea Serviciilor Sociale Publice din Valencia. , din perspectivă municipală, mai apropiată de cetățeni și pe deplin înrădăcinată în teritoriu”.

Pentru a face acest lucru, prin al II-lea Plan de Formare „se depun eforturi pentru extinderea programului cu mai multe cursuri. , mai multe ore și mai multe proprii”. Mai exact, un total de 65 acțiuni de formare sunt incluse cu un total de 1.554 ore, în comparație cu 35 acțiuni și 2021 orele de predare ale primei ediții, cu care prevede formarea a 2.35 profesionisti fata de 1. ajuns în 2021. În plus, anul acesta a fost luat un angajament pentru „descentralizarea ofertei de formare pentru a ajunge mai bine la întregul teritoriu Valencian dincolo de Castelló de la Plana, València și Alicante; și în această ediție există sedii ale planului de formare în orașele Vinaròs, Alcoy, Elda și Alzira”.

Stimularea economiei sociale

Vicepreședintele a subliniat efortul pe care Consell îl depune pentru a „construi un sistem public valencian de servicii sociale puternic, care să fie o sursă de mândrie și un semn de identitate, un sistem public care pune oamenii în prim-plan, adaptându-se la realitățile și nevoile lor, și nu ca și în trecut, când oamenii trebuiau să se adapteze sistemului”.

„Serviciile sociale reprezintă al patrulea picior al statului bunăstării și, alături de educație, sănătate și pensii, constituie bazele unei societăți moderne, egalitare și incluzive”, a influențat Oltra. .

În plus, a subliniat că asistența socială, cum ar fi venitul de incluziune din Valencia sau prestația pentru persoanele în situație de dependență, „este o sursă de avere care nu poate fi considerată o cheltuială, ci o investiție, un vaccin social, care revine, în primul rând, în îmbunătățirea vieții de zi cu zi a celor mai vulnerabile indivizi și familii și a celor care au cea mai mare nevoie”.

„În plus, -a adăugat el-, aceste beneficii colaborează și la stimularea economiei locale și reprezintă o investiție care este un motor de ocupare, generatoare de locuri de muncă de calitate, stabile, bine plătite, non- relocabil și durabil din punct de vedere al mediului”.

Sursa: Oltra: „Este esențial să se garanteze formarea personalului municipal profesioniștii din serviciile sociale care sunt cei care …