– Vicepreședintele II participă la ședința președintelui pentru locuințe și inovare

– Obiectivul este de a face schimb de experiență și de a promova sinergii care să favorizeze viitoare colaborări pentru îmbunătățirea politicilor publice pentru locuințe durabile

Vicepreședintele II și ministrul Locuinței și Arhitecturii Bioclimatice, Héctor Illueca, a asigurat că diferitele catedre din cu care colaborează Vicepreședinția „contribuie la promovarea dreptului la locuință într-un mediu construit în armonie cu durabilitatea”.

Așa s-a afirmat în cadrul Reuniunii Catedrelor de Locuință și Inovare care are loc astăzi la Școala Tehnică Superioară de Arhitectură a Universității Politehnice din Valencia și a fost organizată de Vicepreședinția II. și Ministerul Locuințelor și Arhitecturii Bioclimatice, cu participanți din toată Spania.

Obiectivul întâlnirii este acela de a afla despre activitatea desfășurată de fiecare dintre președinți pentru a face schimb de experiențe desfășurate și a promova sinergii care pot conduce la viitoare colaborări pentru îmbunătățirea politicilor publice privind locuințele durabile.

Vicepreședintele a apărat dreptul la locuință de la inovare, „sprijinind cercetarea, formarea inovatoare și diseminarea la nivel universitar și, de asemenea, prin Institutul Valencian de Construcții (IVE)”. Toate acestea cu obiective clare.

Prima dintre acestea este „de a ajuta la combaterea amenințărilor care împiedică accesul la dreptul la locuință, la un oraș și la o viață decentă”. Al doilea obiectiv urmărește promovarea activităților de formare specializată, transfer de cunoștințe, cercetare și diseminare privind noile strategii de locuințe legate de noile nevoi de locuințe.

Promovarea bunăstării și a noilor relații între spațiul arhitectural și utilizatori sunt în centrul atenției celui de-al treilea obiectiv, în timp ce ultimul vizează „promovarea inovației aplicate și a transferului de cunoștințe pentru dezvoltarea de politici publice care să permită promovarea tranziției către un model circular în ceea ce privește arhitectura și mediul construit”.

Deci, de la Ministerul Locuinței și Arhitecturii Bioclimatice se alocă un total de 155.000 euro pentru diferitele scaune la care colaborează.

Spațiu de dezbatere și reflecție

Întâlnirea de astăzi este un spațiu pentru dezbatere și reflecție între reprezentanții diferitelor catedre și entități, atât din domeniul administrației publice, cât și din cel academic. Acesta își propune să ofere o viziune interdisciplinară din diferitele domenii implicate în inovarea în domeniul locuințelor.

Conferința reunește experți cu o carieră remarcabilă, cum ar fi directorul de locuințe al Consiliului municipal din Barcelona, ​​Javier Burón; directorul Catedrei Housing-Emvisesa a Universității din Sevilla, Filomena Pérez; directorul Catedrei UNESCO pentru locuințe la Universitatea Rovira i Virgili, Héctor Simón; sau directorul IVE, Begoña Serrano.

Primul tabel a fost orientat spre reflecția spre transferul cunoștințelor produse în domeniul cercetării academice, către administrație și reflectarea acesteia în politicile de locuințe publice. În cea de-a doua, s-a abordat formarea profesioniștilor atât de la catedre, cât și de la entitățile participante, pentru a contribui la profilul inovator și critic al viitorilor profesioniști care urmează să desfășoare activitatea lor în domeniul locuințelor. În cele din urmă, în cea de-a treia dintre mesele rotunde programate s-a pus accentul pe diseminarea cercetărilor și inovațiilor produse în cadrul universității, întrucât rezultatele obținute pot ajunge în societate și, prin urmare, pot îmbunătăți viața cetățenilor. În plus, programul a inclus o conferință despre durabilitate și locuințe susținută de Bruno Sauer de la Green Building Council Spania.

Reprezentând Vicepreședinția II, secretarul regional pentru Arhitectură Bioclimatică și Durabilitatea Energetică, Laura Soto, și secretarul regional pentru Locuințe și Funcție Socială, Alejandro Aguilar, și Directorul General al Inovatie in constructii, Nuria Matarredona,

Sursa: Héctor Illueca: ‘Scaunele contribuie la promovarea dreptului la locuințe într-un mediu în concordanță cu durabilitatea”