Asociațiile de cetățeni din Valencia cer primăriei reglementări mai dure împotriva prostituției stradale. Sunt cunoscute zonele fierbinți din Malvarrosa, Nazaret sau zone din centrul orașului precum faimosul din acest punct de vedere cartier Velluters, incluzand străzi precum Guillém Sorolla, Viana și Vinatea.

În ultimul timp reţeaua prostituției din oraș s-a extins spre Primărie prin străzile Barón de Cárcer, Escolano, Adressadors, Madrina, Padilla, San Vicente sau Músico Peydró. În Beniparrell, Denia sau Castellon prostituția stradală este deja pedepsită cu sancțiuni care merg de la 350 la 1500 de euro.

În anul 2007, un studiu arăta că numărul prostituatelor ar putea fi între 25 și 30 de mii în toată Comunitatea Valenciană, ceea ce înseamnă 10% dintre prostituatele din Spania. În prezent se crede că din cauza crizei fenomenul s-a extins. Din cele 30 de mii de prostituate valenciene, 6% își ofereau serviciile în stradă, ceea ce înseamnă aproximativ 1.800, 4% erau prostituate de lux, iar 90 % lucrau în cluburi. Se estima că au fost clienți ai prostituatelor în jur de 313.000 valencieni. Aproape toată industria sexuală era controlată sub o formă sau alta de mafie fiind adesea asociată drogurilor.