Generalitatea reactivează colectarea de material de ajutor umanitar pentru Ucraina

000/000/2022

– Donațiile vor fi canalizate prin centrele situate în Orașul Luminii din Alicante, în Feria València și în Cocherón Provincial din Castellón

– Directorul general de coordonare a dialogului social, Zulima Pérez, apreciază răspunsul cetățenilor și companiilor din Comunitatea Valenciană la apeluri

Generalitatea a făcut un nou apel către companii și consilii municipale pentru a colecta material de ajutor umanitar destinat ameliorării situației cauzate de războiul din Ucraina.

Așa a anunțat directorul general Coordonare Dialog Social, Zulima Pérez, care a explicat că „sunt necesare produse alimentare neperisabile, material de igienă și material sanitar, cu excepția medicamentelor. . În plus, acesta a precizat că „având un surplus de haine, de data aceasta nu este necesară colectarea acestora”.

Donațiile vor fi canalizate, ca și până acum, prin centrele logistice situate în Ciudad de la Luz din Alicante, în Feria València și în Cocherón Provincial din Castellón.

Persoanele fizice ar trebui să meargă la primării și companiile direct la centrele logistice. În plus, este important ca produsele să fie grupate pe paleți și organizate pe categorii și, dacă este posibil, să aibă un inventar cu ceea ce transportă fiecare palet.

Zulima Pérez a mulțumit cetățenilor și companiilor din Comunitatea Valenciană pentru răspunsul la cererile de ajutor făcute de Generalitat. „Au făcut tot posibilul ca tot acest material umanitar să ajungă la cei care au cea mai mare nevoie de el”.

Până acum, Generalitat a colectat mai mult de 1.000 tone de material și o mare parte a fost deja trimisă în Ucraina prin diferite rute. De asemenea, o parte din acest material a fost livrată și persoanelor care au sosit din Ucraina în Comunitatea Valenciană cu bagaje reduse sau fără bagaje.