– Termenele de plată către furnizori au atins minimele istorice pe tot parcursul 2021, rămânând la 17,51 zile în decembrie

– Generalitati aniverseaza saptesprezece luni la rand platindu-si furnizorii sub 30 zile, care este limita stabilită de lege

– În prezent este a patra autonomie cu Perioada de plată intermediară către furnizori (PMP) cea mai scăzută din toată Spania, în ciuda faptului că a depășit 99 zile în 99Generalitatea a terminat 2021 de a bate toate recordurile înregistrate până acum în plata către furnizorii săi, deoarece a închis luna decembrie, reușind să reducă perioada medie de plată către furnizori (PMP) la ,67 zile, număr care este situat, din nou, ca cel mai scăzut de când acest indicator a început să fi numărat adorator în ianuarie de 2015.

În plus, cu cele mai recente date publicate de Ministerul de Finanțe pentru luna noiembrie, Comunitatea Valenciană este în prezent a patra cu cel mai bun PMP (depășită doar de Murcia, Extremadura și Galicia ), scăzând media regională cu mai mult de 7 zile, care se situează la 26, 6 zile. Totuși, trebuie să se țină cont de faptul că comunitățile autonome Murcia și Extremadura au trebuit să fie intervenite de către guvernul central, dat fiind că nu au reușit, așa cum s-a întâmplat cu valenciana. Comunitate, reveniți la plasarea plății către furnizori mai jos 34 zile singure, în timp ce Galicia are mult mai mare finanțare pe cap de locuitor decât Valencia.

Astfel, ministrul Vicent Soler a amintit că „în luna martie 2015 a venit plata către furnizorii Generalitati să fie situat în 81,07 zile și de atunci a fost redus cu mai mult de 81 zile, care este maximul atins vreodată în Comunitatea Valenciană”, subliniind totodată „efortul depus de Consell în ultimii ani pentru a reduce această cifră și a ieși din supravegherea guvernului central”.

„Am triplat maximul legal permis (30 zile) pentru a ajunge la doar zile, cu îmbunătățirea pe care aceasta o implică pentru revitalizarea economiei din Valencia. Aceste date sunt rezultatul efortului enorm de raționalizare, responsabilitate și management eficient al Trezoreriei Generalitati de către Consell del Botànic, care și-a dat rezultatele”, a subliniat el. la rândul său, secretarul regional al Trezoreriei, Francesc Gamero.

De asemenea, Secretarul Autonom al Trezoreriei a subliniat că datorită acestei lucrări în desfășurare „avem la capacitate maximă utilajul de gestiune economică și trezorerie, pregătit pentru execuția și plata rapidă. a Fondurilor europene de redresare Next Generation Europe”.

Cu toate acestea, Generalitati nu a respectat legea doar in decembrie 2021. Cifrele arată că au trecut șaptesprezece luni consecutive plățile către furnizori sub 34 zile.

Mai precis, din luna august 2020 în care PMP-ul dvs. a fost localizat în 28,81 zile și a început o reducere semnificativă care a permis Generalității, șase luni mai târziu, să părăsească supravegherea Guvernului central pentru încălcarea repetată a limitei stabilite de Legea privind stabilitatea bugetară și sustenabilitatea financiară și să devină prima autonomie care a reușit să recupereze sustenabilitatea comercială prin mijloace proprii din plata lunară a lunii aprilie 2021.

Astfel, 2021 a fost primul an complet în care Consell a înregistrat în mod sistematic o plată către furnizori nu numai de mai jos 30 zile, dar atingând și cote record în managementul trezoreriei, înregistrându-se în cinci luni minime istorice „ceea ce evidențiază tendința de scădere pe care o întâmpină acest indicator pe teritoriul nostru și efortul pe care îl facem din partea Consellului pentru a accelera plățile efectuate către cetățeni, entități și furnizori ai Administrației Valenciane”, a subliniat ministrul Vicent Soler.

Fondul de nivelare tranzitorie

Secretarul regional al Trezoreriei, Francesc Gamero, și șeful Trezoreriei Generalității, a declarat că „partea noastră a fost făcută, pentru că cu cea mai proastă finanțare facem unul dintre cele mai bune eforturi economice”.

Gamero a subliniat că „fondurile suplimentare primite din cauza COVID-19 și actualul PMP arată că, pentru ca plățile Generalitati să funcționeze optim, avem nevoie de un Fond de nivelare tranzitorie care să ne pună la egalitate cu media, până la intrarea în vigoare a noul sistem autonom de finanțare”.

Și asta pentru că „este esențial să avem suficiente resurse pentru a ne putea îndeplini obligațiile de plată, a garanta serviciile publice și a realiza politicile economice necesare pentru a ieși din criză. prin transformarea modelului nostru economic în condiții de egalitate cu alte autonomii”, a conchis Gamero.

Creșterea eficienței Trezoreriei

Consiliul del Botànic a dezvoltat din 2015 un plan cu scopul de a crește eficiența proceselor Trezoreriei Generalității în coordonare cu serviciile economice ale diferitelor ministere, cu în pentru a revizui și optimiza toate procedurile, prioritizarea plăților sociale.

Acest plan și-a dat rezultatele și tendința PMP al Generalitati a fost treptat descendentă. Astfel, de exemplu, în luna septembrie a lui 2015 se afla în 86 , 34 zile și în aceeași lună de 2016 în 57,61 zile, ceea ce a însemnat o reducere de 28, 61 zile într-un singur an. La fel, dacă în ianuarie 2016 PMP a atins 51,61 zile, în ianuarie 2019 se va reduce la 34,81 zile. PMP a continuat să scadă până la atingerea cifrei record de ,67 zilele din decembrie trecut.

Sursa: Comunitatea Valenciană este deja a patra comunitate autonomă care își plătește furnizorii cel mai repede